Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Byg bro mellem mennesker! 

I lighed med tidligere år er Tro i Harmoni med til at fejre FN World Interfaith Harmony Week, der i 2016 finder sted 1. – 7. februar. Ugen, som altid er den første uge i februar, er indstiftet af FN i 2011 til fokus på harmoni mellem trosretninger.

Tro i Harmoni plejer selv at lave arrangementer. Vi har bl.a. haft et arrangement om bønspraksis i forskellige religioner, om parallellerne mellem Søren Kierkegaard og sufi-islamisk filosofi samt arrangeret forskellige lysoptog. I 2016 har vi ikke fokus på at lave noget selv, men har arbejdet med at skabe netværk og binde foreninger og andre typer aktører sammen og få disse til at lave noget sammen. Dette er lykkedes så godt, at der bliver intet mindre end 12 interreligiøse aktiviteter!
Se programmet til højre.

Vi håber du har lyst til at deltage – og være med til at skabe forandring!

Børn fra forskellige trosretninger til Interfaith-fejring

 

Netværksmøder

I løbet af 2015 har Tro i Harmoni eksperimenteret med at lave netværksmøder. Vi har således holdt møder om ”Det jødiske samfund efter mordet på Dan Uzan – hvordan kommer vi videre?”, om ”Det svære kulturmøde” og om ”Islam og sjælesorg”. Disse møder har været for specialinviterede deltagere.   Vi arrangerer nye møder med det samlende tema “Troens kraft – det lyse og det mørke” i 2016 og hører gerne fra medlemmer og andre interesserede, som har lyst til at blive inviteret, når vi her i 2016 begynder at invitere lidt bredere.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 16. marts. Kl. 19.00!
Vi melder oplægsholder og sted ud senere.

Nytårskur: Parvinder Singh Randhawa, Lakha Lama, Mia Rahr Jacobsen, Jair Melchior og Thomas Høg Nørager Nytårskur

Tro i Harmoni holdt nytårskur den 11. januar i Anna Kirke på Nørrebro. Dette års nytårskur var foreningens anden, og vi forventer at fortsætte traditionen fremover.

Målet med nytårskuren er at skabe en anledning, hvor mennesker fra forskellige trosretninger mødes. Typisk er det gejstlige og mennesker, som er aktive i de forskellige trossamfund, og som arbejder med dialog.   Blandt de 20 gæster i år var Lahka Lama, som er spirituel leder for Phendeling, og født i Tibet og tidligere medlem af H.H. Dalai Lamas eksilregering, den ny provst på Nørrebro Per Vibskov, rabbiner Jair Melchior, Line Mansour, der repræsenterede den nye shiamoske: Imam Ali Moskeen, der ligger på Hejrevej.   Læs talen, som Tro i Harmonis formand holdt ved nytårskuren, her: http://troiharmoni.dk/nyheder.html

Tro i Harmoni har fået en donation Vi er stolte af og glade for at have fået en fornem donation: Tro i Harmoni har fået 33.000 kr. af overskuddet ved H.H. Dalai Lamas besøg sidste år. Pengene luner, men vi er mindst lige så glade for den anerkendelse, der ligger i donationen. Vi glæder os til at finde på aktiviteter at bruge pengene på.

Generalforsamling – sæt allerede nu kryds i kalenderen! Tro i Harmoni holder generalforsamling den 20. april 2016. Når vi nærmer os, kommer der en dagsorden samt tid og sted. Tro i Harmoni ønsker alle en berigende Interfaith uge![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3423″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Foto fra Interfaith Week 2015, fakkeloptog Fatima Osborne, Bent Melchior og Dan Rosenberg Asmussen.

Tilmelding til alle arrangementerne er ikke nødvendig (undtagen til arrangementet i synagogen), men du kan tilmelde dig på Facebook – og invitere dine venner via linket her: https://www.facebook.com/events/
1643643099220723/

Tilmelding til arrangementet d. 6. februar i synagogen er senest d. 3 februar.
Se herunder.

Program

Mandag den 1. februar 2016:

Interreligiøs aften om forskellige religioners bønspraksis

Kl. 19.00 til 21.00

Phendeling – Center for Tibetansk Buddhisme
Nørregade 7B, København K

Troende fra forskellige retninger fortæller om deres tro og bønspraksis:

Jair Melchior, rabbiner fra Det Jødiske Samfund
Jonna Dalsgaard, præst i Anna Kirke på Nørrebro
Sami Kücükakin, formand for Muslimernes Fællesråd
Ani Tenzin, buddhistisk nonne fra Phendeling

Interreligiøs dialog og fællesspisning

Kl. 17.30 til 21.00

Islamisk Kristent Studiecenter
Ryesgade 30B, København N

Islamisk Kristent Studiecenter (IKS) og det interreligiøse fællesspisningsprojekt Faith & Food byder velkommen til dialog om religiøse tekster og et efterfølgende fælles måltid.
IKS har gennem de sidste 20 år arbejdet med interreligiøs dialog og diapraksis. Faith & Food er et frirum, hvor unge troende og ikke-troende mødes på tværs af religion, kultur og filosofi.

……………………………………………

Tirsdag den 2. februar 2016:

Dialogkaffe med Özlem Cekic i Vartov

16.30 til 18.30

Farvergade 27, København

Kom og tal med Özlem Cekic og andre medborgere af forskellig trosmæssig og politisk observans om det, der forener os og det, der adskiller os! Og få et bud på hvad du selv kan gøre for at række hånden ud til de mennesker som du måske tror du intet har til fælles med. Det hele sker over en kop kaffe.

Foredrag om Noahs budding

19.00 til 21.00

Dialog Forum
Vesterbrogade 52, 1.sal, 1620 København V

Foredrag om Noahs sidste måltid, inden Noah og de andre på arken via en due fik nys om, at vandet var sunket, og at der var dukket land op. Denne begivenhed fejres af sunnimuslimer i bl.a. Dialog Forum. Kom og hør historien om Noah og fejringen af det sidste måltid i arken!

…………………………………………….

Onsdag den 3. februar 2016:

Interreligiøst fredsmaleri for børn

16.30 til 18.30

Anna Kirke
Bjælkes Alle 21, København N

Alle børn er velkomne til at komme og male et stort maleri sammen. Målet er at give børn mulighed for at komme med et kreativt bud på at leve i fred sammen på tværs af kulturer og religioner og sammen lave et maleri.

……………………………………………..

Torsdag den 4. februar 2016:

Hjertets sange – meditativ koncert

19.00 til 21.00

Stefanskirkens menighedshus, Karmel
Vedbækgade 12, København N

Meditativ koncert med spirituelle sange og spirituel musik fra forskellige religiøse traditioner: Buddhisme, islam, kristendommen, jødedommen og sikhismen.
Indenfor alle religioner finder vi hinsides dogmer og trossætninger spirituelle traditioner, hvor fordybelse og enhedsoplevelse spiller en central rolle. Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.

Fællesspisning og højskoleaften med temaet dialog

18.00 til 21.00

Mødestedet, Valdemarsgade 14
København V
Den indledende fællesspisning kl. 18.00 koster 20 kr.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan mennesker, der tror på noget andet end dig, tænker? Har du lyst til at være i dialog frem for at grave grøfter eller bare kigge på afstand?
Kom til højskoleaften i Mødestedet med oplæg fra hhv. muslimer og kristne og efterfølgende summemøder og hygge.

…………………………………………..

Fredag den 5. februar 2016:

Korworkshop for børn og voksne fra alle trosretninger

16.00 til 21.00 – koncert kl. 20.30

Stefanskirken
Nørrebrogade 191, København N

Alle sangglade – øvede og uøvede, i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til korworkshop under ledelse af Henrik Goldschmidt og Fatma Zidan. Både Henrik og Fatma er undervisere på Goldschmidts Musikakademi, der er en privat musikskole, som tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge.

Kom og vær med – det bliver sjovt! Og invitér dem, du kender til koncerten kl. 20.30!

……………………………………………

Lørdag den 6. februar 2016:

Jødisk gudstjeneste med gæster fra andre trosretninger

Synagogen
Krystalgade 12, København V

Tilmelding nødvendig inden 3. februar via anna@troiharmoni.dk.

Vi mødes kl. 9.45 og får en introduktion til jødedom og den jødiske gudstjeneste. Herefter går vi ind i synagogen og deltager som gæster ved gudstjenesten. Bl.a. ser vi torarullerne blive fundet frem og hører rabbiner Jair Melchiors prædiken.

……………………………………………

Søndag den 7. februar 2016:

Byg et dialogbord!

12.00 til 14.00

Brorsons Kirke
Rantzausgade 49, København K

Det er godt at være i dialog, også med mennesker, der tror på noget andet end en selv. Men hvorfor ikke starte et helt nyt sted og sammen bygge det bord, som fremtidens dialoger skal foregå ved?
Interesserede i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til i fællesskab at bygge et dialogbord. Kirken har både materialer og byggekyndige. Vi mangler bare dig!

Kristen gudstjeneste med gæster fra andre trosretninger

16.00 til 17.00

Helligaandssalen (ved Helligaandskirken)
Niels Hemmingsensgade 5, København K

Københavns Stift afholder med den interreligiøse forening Tro i Harmoni som medarrangør en gudstjeneste, hvor repræsentanter fra andre religiøse traditioner bringer en hilsen fra deres egen religiøse tradition. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker. Desuden opfører organist Mads Granum med kvartet og kirken kor nykomponeret musik samt står for præ- og postludium.
Bagefter samles vi til kaffe/te, kage og hyggeligt samvær.

Fakkeltog

17.30 til 18.00

Fra Helligaandskirken til Rådhuspladsen

Den interreligiøse forening Tro i Harmoni inviterer alle interesserede i at deltage i et fælles fakkeltog som afslutning på gudstjenesten og på FN Interfaith Harmony Week 2015. Sammen markerer vi, at tro kan være udgangspunkt for møde, og at harmoni, åbenhed, respekt, dialog og glæde mellem forskellige trosretninger, er mulig og ønskelig.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]