Foreninger

Coordination Committee for Polish-Jews Youth in Denmark

CC's sidste arrangement før sommerferien var hyggemøde i Cafè Balagan på Nygårdsvej 14 på Østerbro. Som altid velbesøgt og i god atmosfære.
Grundet for få tilmeldte var vi desværre nødt til at aflyse CC's Højskoleophold i år.

Vi vender tilbage i september - efterårs aktivitetsprogram kommer i næste nr. af Jødisk Orientering.

Notér den 08.11.14 i anledning af 45 års dagen for de polske jøders ankomst til Danmark

Alle inviteres til CC's GALLAFEST LØRDAG D. 08.11.2014 KL. 19.00 PÅ SCANDIC COPENHAGEN, VESTER SØGADE 6, 1601 KBH V.
Der bydes på velkomstdrink, middag, dessert, underholdning og live dansemusik.
Der siddes ved 10 mands borde.

Bindende tilmelding og betaling skal ske inden d. 04.09.14 til vrazdahenia@gmailcom samt Dansk Bank reg. nr.: 1551 Kontonr. 1177796

Priser:

650 Kr. for CC medlemmer

650 Kr. for medlemmer af forbundet

850 Kr. for ikke medlemmer

350 Kr. for vore børn

Hold Dig orienteret: i JO, på DJS's hjemmeside, på DJS's nyhedsbrev eller kontakt CC's bestyrelse.

Vi glæder os til at se jer alle til CC's arrangementer i fremtiden.

Med de bedste hilsener

CC's bestyrelse

 

Coordination Commitees hyggeklub hvor alle er velkomne

Sidste år har CC startet et nyt aktivitet. Vi har ”åbnet” en café, som for nylig har fået sit navn – Café ”Balagan”.
Vi har til huse i Wallenberg Boligernes fælleslokale (beboerlokalet), Nygårdsvej 14 A, 2100 København Ø, hvor vi som regel mødes 1.ste torsdag i måneden.
I vores hyggeklub spiller vi forskellige spil, vi har haft bridge undervisning, vi kan høre et foredrag om et interessant emne el. se en film. I år har vi spillet rummikubes, lært at spille bridge. Der kommer nye spil. Vi har haft vittigheds aften, foredrag om de polske jøders historie. Vi planlægger foredrag om irakiske og yemenitiske jøders historie. Vi planlægger et foredrag om det jødiske teaters historie og m.a. Nogle foredrag foregår på polsk, andre på dansk. Der er også tid til en hyggesnak over en kop kaffe el. te.

Vores næste hyggemøde finder sted, torsdag, den 1. maj kl. 18 - 22.
Pris: Gratis

Året 2013 har vi afsluttet med et brag af en fest. Stemningen var fantastisk, der blev danset til levende musik, leveret af vores egen Julius Pilpel, maden var udsøgt og hele aftenen og det halve af natten var der sjov og ballade.

CC´s kommende aktivitetsprogram, mm. - forår/sommer 2014

  

26.april 2014     Skal vi på Arken og se udstillingen ”Hundertwasser – kunstner og økoaktivist” med guide. Vi skal se og høre om en kunstner, der livet igennem kæmpede for individets frihed og den komplette harmoni mellem natur og menneske.16. februar 2014
01. maj 2014        Foredrag af Wladimir Herman (PÅ DANSK)) – ”YIDDISH TEATER. TEATER I YIDDISH. JØDISK TEATERHISTORIE SET FRA FUGLENES PERSPEKTIV”. Café ”Balagan” kl. 20.00
       

04. maj 2014

   

Kabaret fra Det Jødiske Teater i Warszawa (PÅ POLSK - og lidt PÅ YIDDISH) – ”SMIEJ SIE PAN (LEJB YN LACH)”. Det Jødiske Hus kl. 13.30.

     

 

16, maj 2014

   

 ”Når kunst overtrumfer venskaber” – særudstilling på Ordrupgaard om Vincent van Gogh, Paul Gauguin og Émile Bernard – med guide.

09. juni 2014

   

CC’s bidrag til Jødisk Kultur Festival – foredrag af Sonja Vesterholt ”Smil, tragedier og saltagurker” baseret på forfatterens bog ”HUNDEN ER RASK”.

14. juni 2014

   

Picnic med CC. Udflugt til Planetstien I Kystagerparken i Hvidovre samt Rosenhaven i Valby. Vi mødes ved Åmarken St. i Hvidovre kl. 11.30.

20. juli - 02. august 2014

    CC´s 2 ugers højskoleophold i Aabenraa.  Se mere i PDF dokumentet " Ferie med CC 2014" nederst på siden.
      Vi glæder os til at se jer alle til CC´s arrangementer i fremtiden. Hold dig orienteret på CC´s hjemmeside eller kontakt CC´s bestyrelse.
Med de bdste hilsner CC´s bestyrelse.

CC’s-medlemskab:

200 Dkr/person

 

 

   

CC-Danmarks bestyrelse:
Henia Vrazda-formand, Samuel Korngut-kasserer,
Natan Dammas, Motek Feldmann, Lazar Szaff,
Sofia Barbara Petring, Rosa Blusztejn, Jozef Herzl,
Jozef Lieb.

     

Kontakt:
Foreningens kontoradressse:
Rosenhøj 31, 2. tv.
2650 Hvidovre
Tlf: 36 48 96 06
eller

Kontaktperson: Henia Vrazda på E-mail 

_________________________________________________________________________________________________________________ 

Læs Henia Vrazdas artikel om CC her:

35 år med polsk-jødisk kultur, historie og traditioner

En af MT’s mange foreninger, COORDINATION COMMITTEE FOR POLISH-JEWISH YOUTH IN DENMARK, som det officielle navn stadig er (forkortet Coordination Committe eller CC) fejrede i 2012 sin 35 års fødselsdag. Her fortæller foreningens formand, Henia Vrazda lidt om årene der gik og planerne for fremtiden.

Af Henia Vrazda, formand for CC

35 år er gået og vi er her stadig. Siden vi blev etableret ved et seminar i november 1976 på Borrevejle Idrætsskole, har vi ”levet” efter de mål vi satte os i CC som helt unge mennesker. Vi kom alle fra Polen til Danmark i årene 1963 – 1973 med et ønske om at bevare vores egen kultur, længsler og minder midt i det danske, ved at fremme de polske jøders historie, kultur, og traditioner gennem seminarer, workshops mm. her i landet.

I CC’s arkiver har jeg fundet et Jødisk Orientering fra 1977 med en beretning fra seminaret, skrevet af Mala Moszkowicz, der selv var en af stifterne af CC (sad i første bestyrelse) og et aktivt medlem. Der står bl. a.: ”Komiteens (Coordination Committee for Seminar Activities for Polish-Jewish Youth in Scandinavia, som det hed dengang) formål er at aktivere polske jøder i Skandinavien med jødisk arbejde, såsom seminarer, møder, fester, samvær osv. samt at forbedre og uddybe kontakter med andre jødiske organisationer”.

Foreningen har samlet unge jøder fra Polen i Danmark og Sverige. Der ankom ganske få jøder til Norge i slutningen af tresserne og derfor etablerede man ikke nogen forening dér. De første seminarer blev holdt i Israel. Derefter holdt man fast et seminar i Sverige om foråret og et i Danmark om efteråret.

Indtil 1980 havde CC i Danmark og Sverige en fælles bestyrelse, indtil de blev delt op i to selvstændige organisationer med selvstændige bestyrelser, der stadig den dag i dag arbejder godt og tæt sammen om fx seminarer med jødiske temaer mm. der afholdes i både Danmark, Sverige. Man har inviteret interessante foredragsholdere, vist film, gået ture og holdt store fester.

Desværre er de danske seminarer gledet ud, men heldigvis til fordel for en ny tradition, CC har startet: i de sidste 4 år har vi arrangeret 2 ugers aktivt ferieophold med jødisk indhold på Højskole Østersøen i Sønderjylland i Aabenraa.
I 2012 havde vi en kabaretaften (på polsk) – en fælles biograftur med efterfølgende spisning, endnu et museumsbesøg med guide – denne gang til Louisiana.
Årets aktiviteter afsluttes som regel med en picnic i det grønne maj eller juni måned. CC deltager også i menighedens Jødiske Kultur Festival med eget indslag.

Så vi er ”still going strong”. Tillykke med de 35 år!