Kultur

Rabbiner Jair Melchior blæser nytåret ind på en sefardisk shofar
Onsdag aften løb den efterhånden traditionelle nytårskoncert hen over bimah i Københavns Synagoge. I år har Jewish Culture Copenhagen inviteret Ensemble Yamam fra Israel til at underholde det oplagte publikum, der har købt billetter dels gennem Politiken Plus, gennem billetnet - og for trossamfundets medlemmers vedkommende gennem JCC. 
An Apartment in Berlin og Jewish Identity in France
Film & Whisky præsenterer den 3. november 2 film. An Apartment in Berlin og Jewish Identity in France.Denne aftens tema er det jødiske paradoks - udvandring fra Israel til Tyskland, det land som i forrige århundrede, står som grusomhedens arne, og de franske jøders syn på deres egen jødiske tilstedeværelse i Frankrig. Landet som har den største jødiske befolkning i Europa.
Publikum til sæsonstart på kulturaften i Det Jødiske Hus
Salen var pakket til sidste stol, da Bent Melchior og Henrik Goldschmidt tog hul på debatten om antisemitisme tirsdag aften inden de sidste efterårs helligdage. Det blev en uforglemmelig aften, men masser af indtryk både fra film (som JCC har fremvist som film & whisky) og stof til eftertanke fra debattørerne. ‘På trods af efterårsferie, landskamp og dårligt vejr, var der fuldt hus til kulturaften. En stærk film som skal bundfælde sig,’ siger Jacob Zylber, kulturrepræsentant og bagmand til de mange tirsdagsoplevelser I Det Jødiske Hus.
Når Israelsk Filmfestival 2014 for andet år i træk skydes i gang, kan du igen få nogle af de bedste filmoplevelser, den blomstrende israelske filmscene kan tilbyde. Hvad enten du er til drama eller dokumentar, byder programmet på internationalt anerkendte og prisvindende film, som er omhyggeligt udvalgt til et dansk publikum. På fire forrygende festivaldage kan publikum opleve syv drama- og dokumentarfilm, som alle portrætterer Israel fra mange vinkler og berører såvel kunst, kultur og samfund som den vanskelige politiske situation i regionen.
Den Danske Israelindsamling inviterer til forpremieren til teaterforestillingen Indenfor Murene med nogle af Danmarks bedste skuespillere på rollelisten til en yderst favorabel pris.Forpremieren finder sted tirsdag d. 03. februar 2015. Pris og TilmeldingDin billetpris hos DDI er kr. 250,00 pr. person. Indbetaling sker til DDIs konto i Danske Bank, Reg.nr. 4180, Konto nr. 4440071139 mærket ”Indenfor Murene” og med tydelig angivelse af navn og adresse.
Annonce for Jewish Mama´s kitchen på kulturnatten 2014
Film med kant og karakterOplev tre humoristiske og skæve kortfilm om jødisk madkultur i museets biograf. I filmen Chicken Soup tilbereder en kæk ældre ”jiddishe mame” den legendariske jødiske ret: ”chicken soup” - en ret der kan kurere alt lige fra kærestesorger til mavepine! Desuden vises filmene Gefilte Fish, hvor jødiske kvinder i tre generationer fortæller om deres forhold til gefilte fish – en både elsket og hadet traditionel jødisk fiskeret!

Sider