Kultur

The Copenhagen synagogue
Terror Attack at the Copenhagen Synagogue On Sunday morning at approximately 00:50 a perpetrator opened gunfire at the entrance to the Copenhagen synagogue. The synagogue was closed, but in The Jewish House – the community center behind the synagogue – a young girl was celebrating her Bat Mitzvah in the company of around 80 guests.
Brødrene Nazaroff
Jewish Culture in Copenhagens forårskoncert i synagogen er en glædelig dansk debut med supergruppen The Brothers Nazaroff, der agerer de forsvundne arvinger til Nathan “Prince” Nazaroff.
The Dove Flyer
Vi byder velkommen til mere end 25 fantastiske oplevelser, debatter, samtaler og særudstilling i anledning af 70 året for befrielsen af Auschwitz. I år kaster festivalen lys på skæbner, som vi ikke kan tillade os at overse.Mens de politiske konflikter i verden vokser, bliver dokumentarer med jødiske temaer stadig mere konfrontatoriske, kritiske, autentiske og nuancerende. 
Tidligere TV-chef og redaktør Lasse Jensen
I kølvandet på massakrerne i Paris følger vi uafbrudt nyhedsstrømmen. Nyhedsdækningen påvirker os, nogle gange forarger os og de dramatiske billeder og kommentarer trænger på Det er svært at orientere sig i medielandskabet. Vi er meget glade for, at en af Danmarks største eksperter på feltet vil give os et indblik i mediejunglen og guide os rundt i mediernes nye fagre verden. Mediejournalist Lasse Jensen, fhv. TV-chef og redaktør/vært på P1's "Mennesker og medier"om massemedier, der er blevet til en hel masse medier.
Søndag d. 8. marts 2015 kl. 15 besøger vi Højesteret, hvor vi vil blive vist rundt af Susanne Lehrer og Finn Schwarz. Under rundvisningen hører vi om, hvad Højesteret laver, og hvordan Højesterets arbejde har ændret sig de senere år. Finn og Susanne vil også fortælle historier om jødiske højesteretssagførere og spændende højesteretssager, bl.a. om Højesterets rolle i forbindelse med retsopgøret efter 2. verdenskrig Susanne Lehrer er dommerfuldmægtig i Højesteret og Finn Schwarz er partner, advokat og tidligere dommerfuldmægtig i Højesteret
Det handler om passion for kunst og antikviteter når Kasper Nielsen – Direktør for vurdering og salg hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner - kommer til Det Jødiske Hus og holder et spændende foredrag om auktionshuset Bruun Rasmussen. Mange kender Kasper Nielsen fra TV programmerne ”Hvad er det værd” og ”Passion for…..”. Som publikum får du en spændende indsigt i arbejdet i kunstens verden, ”vilde hammerslag”, anekdoter og et bud på fremtidens antikviteter. Efter foredraget vil der være pause, hvor kaffe/te og kage vil blive serveret.

Sider