Nyheder

Nyheder

Nytårskur i Det Jødiske Hus november 2016

Den 8. november blev der afholdt nytårsreception i Det Jødiske Hus.
Blandt dagens taler og musikalske indslag bringer vi talerne fra justitsministeren, beskæftigelse- og integrationsborgmesteren og formanden for Det Jødiske Samfund. 

Vil du være med til at bekæmpe diskrimination?

Stemplet søger 20 dialogambassadører med muslimsk eller jødisk baggrund, som vil være med til at bekæmpe islamofobi og antisemitisme.

Hebraisk undervisning 2016/2017

Første semester fra 7. november 2016 – 6. februar 2017. Andet semester fra 20. og 27. februar – 29. maj 2017
3 niveauer:  Begyndere, let-øvede, øvede.

Domsafsigelse i hjælpersagen

Som det vil være de fleste bekendt, har der igennem snart halvandet år været ført retssag ved Københavns Byret mod fire unge mænd, der alle var tiltalt for at have hjulpet terroristen Omar El-Hussein.

Nytårskoncert i Københavns synagoge

Oplev en af violinverdenens mest fremragende virtuoser, Nikolaj Znaider og den ligeså fremragende og Henrik Goldschmidt.

Salaam Shalom – en festival for fred

Danske unge med jødisk -, muslimsk og andre baggrunde markerede sammen et ønske om fred mellem kulturelle minoriteter i det danske samfund …

Omskæringsdebat presser religionsfriheden

Det fremgår, af en undersøgelse fra analyseinstituttet Megafon, foretaget for Politiken/TV2 mellem d. 28-29. juni, at 87 % af den danske befolkning ønsker et dansk forbud mod drengeomskæring

5. juni i billeder fra Jødisk Kulturfestival 2016

Søndag den 5.juni var der mange spændende arrangementer på festivalen bl.a. “Orientens prinsesse – et musikalsk børneeventyr” arrangeret af Salon Schmuss, Undervisning i Israelske danse m.m…

Koncerter og foredrag på Jødisk Kulturfestival - Billeder 1. og 2. juni 2016

Shura Lipovsky og orkesteret El Saffron gav koncert i Synagogen 1. og 2. juni. Se anmeldelse af koncerten med El Saffron. 

Den sjette jødiske kulturfestival er i fuld gang

Solen bragede ned og omkring 300 mennesker var mødt op til åbningen, som lagde ud med sang og musik fra Carolineskolens børnehave.

Folketingets Hæderspris til Dan Uzan

Søndag den 29. maj 2016 uddelte Folketinget sin nystiftede hæderspris til henholdsvis Dan Uzans Mindefond og Finn Nørgaard Foreningen.

Fredag den 6. maj 2016 deltog Det Jødiske Samfund i “trosvandring – et personligt møde med andre trosretninger”.

Ny skolebygning - nu en realitet

Carolineskolen har indgået en endelig aftale med sælger af Strandvejen 93, og at vi overtager bygningen den 15. juli 2016.

Kandidater søges til Det Internationale Nahum Goldmann Fellowship i Mexico

The Nahum Goldmann Fellowship is seeking recommendeded candidates for the International Nahum Goldmann Fellowship which will take place in Mexico on June 20-27, 2016.

Stenafsløring for Dan Uzan søndag den 13. marts 2016

Det var nøjagtig lige så koldt som den søndag den 15. februar 2015, hvor folk spontant dukkede op i Krystalgade for at forstå, hvad der var sket om natten.

En alternativ purim historie fra krigen

Israel Professor Davis Flusser, én af Israels største historikere skrev i sin tid om Haman fra Esters Bog: ’Den personlighed, der minder mest om ham, er Adolf Hitler.

Kommentar vedr. Kundby sagen

Den 13. januar 2016 blev en 15-årig pige i Kundby varetægtsfængslet og sigtet for mistanke om besiddelse af sprængstoffer og billigelse af terror. En 24-årig mand har siden meldt sig selv.

En kæde af lys og håb

Lysene stod og blafrede i vinden. Mellem Krudttønden og Københavns Synagoge havde Finn Nørgaard Foreningen og Dan Uzan Fonden i samarbejde med Det Jødiske Samfund tændt 1800 lys.

Mindekamp for Dan Uzan

Søndag den 14. februar 2016 kl. 13.00. Dørene åbner kl. 11.30.
Køb billet med eller uden mad. Hele overskuddet går ubeskåret til Dan Uzans Mindefond.

Plakat tænd et lys for Danmark

Den 14. og 15. februar 2016, på årsdagene for angrebene ved Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge, vil vi lade lys i mørket være symbolet på, at vi som københavnere og danskere står sammen om at bekæmpe fordomme.

Birthright 2016

Birthright er en fantastisk mulighed for dig, der er mellem 18 og 26 år. Er du nysgerrig efter at lære mere om Israel.

Frivillige til Jødisk Kulturfestival 31. maj - 5. juni 2016

Den 6. Jødiske Kulturfestival nærmer sig med hastige skridt. Vi søger frivillige fra d. 31. maj -5. juni til at hjælpe os med forskellige opgaver under festivalen.

Mindekoncert for en helt

Søndag den 17. januar 2016 stillede fire fremragende musikere op i Tivolis Koncertsal til en mindekoncert for Dan Uzan der mistede livet i en alt for ung alder.

Chanukah på Rådhuspladsen

Som det efterhånden er en tradition, tændte ChabaDanmark onsdag aften lys i den store chanukahstage på Rådhuspladsen i København. Rabbiner Loewenthal indledte festlighederne…

Dan Uzan Årets Dansker

Dan Uzan blev tirsdag d. 8. december 2015 valgt til Årets Dansker af læsere og et dommerpanel på Berlingske. Dan Uzans nærmeste familie, hans forældre og søster, var til stede og modtog hæderen…

Religionerne mødtes i Gøteborg

Repræsentanter for de store religioner mødtes d. 2. december i Gøteborg, for at drøfte religioners indsats i forbindelse med kriser. Det Jødiske Samfund var repræsenteret af Rabbiner Jair Melchior.

Shlichot med hænderne fulde

Siden efterårshelligdagene har to nye shlichot haft travlt med både at undervise og etablere og lede begivenheder for de unge og lidt yngre unge og mange andre i Københavns menighed…

Wizo trods høj sne

Wizos traditionsrige basar den 22. november blev slemt ramt af weekendens snefald, men trods sne og kuldegrader kunne varmen fra Wizo-damernes hjerter trække publikum af huse.

Isi Foighel dag - Menneskerettigheder mellem kultur og konventioner

Det Danske Institut for Menneskerettigheder afholder den 19. november Isi Foighel dag.

Nytårskur i Det Jødiske Hus

Det Jødiske Samfund takker regering, København, politi og alle danskere for støtten efter terrorangrebet i februar. Den 10/11- 2015 var Det Jødiske Hus ramme om en reception.

Taler under nytårskuren d. 10 november i Det Jødiske Hus

Under nytårs-receptionen i Det Jødiske Hus var Statsministeren, Københavns overborgmester og formanden for Det Jødiske Samfund på talerstolen. Vi bringer talerne her.

CPH:DOX 5.-15. november 2015

For trettende år i træk vises spændende dokumentarfilm. Er man en gruppe på mere end 15 personer, kan man få 20% rabat på billetpris med billetpris fra 85 kr. til 68kr.

Terrorofre hædret

Den 2. november 2015 blev Dan Uzan og Finn Nørgaard hædret af den franske stat ved en højtidelighed på Den Franske Ambassade.

Hebraisk undervisning efterår 2015

Hebraisk hold starter d. 19. oktober 2015.  Pris: 600 kr. for medlemmer og 900 kr. for ikke medlemmer.

Mod forbud og formynderi

Jødisk – kristent – muslimsk forum, har sammen sendt et brev til Folketingets medlemmer.

Velfærdsmøde i London

Den 18. – 20. oktober 2015 deltog Det Jødiske Samfunds næstformand i et møde i London om velfærd i de jødiske menigheder i Europa.

Synagogen rockede

Jewish Culture in Copenhagen og Det Jødiske Samfunds nytårskoncert den 12. oktober 2015 med Shai Tzabari og hans Middle East Groove All-Stars blev en bragende succes.

Kulturnat i synagogen

Over 1100 personer benyttede sig af, at Det Jødiske Samfund havde valgt at holde synagogen åben på årets københavnske KulturNAT den 9. oktober 2015.

Colloquium i Europa Kommissionen

Mette Bentow talte i Europa Kommissionen om de frygtelige døgn i februar, hvor hun og familien fejrede datterens bat mitzvah i Det Jødiske Hus, da Dan Uzan blev myrdet.

Den polske mindesten på Kalvebod Brygge

Den polske mindesten på Kalvebod Brygge

 Mindesten afsløret på Kalvebod Brygge

10. september 2015 Foto og tekst: Elon Cohn

     

Fornem pris til Dan Uzan

26. juni 2015

Det Jødiske Samfund på årets Folkemøde på Bornholm

 18. juni 2015

Foto: Berit Hvassum

_DSC0031

Melchior-legaterne uddelt

27. maj 2015

Foto: Elon Cohn

_DSC0022

Nye værker om dansk jødisk historie

17. maj 2015

Foto: Elon Cohn

Tænd et Lys for Dan Uzan

15. maj 2015

Foto: Wikicommons/Bangin