Nyheder

Den 20. september, sabbat Nitzavim Vajelech, fejrer Det Jødiske Samfund sin tidligere overrabbiner med en kiddush efter gudstjenesten. Bent Lexner har tjent Det Jødiske Samfund, Mosaisk Troessamfund, i 38 år. Først som andenrabbiner og de seneste årtier - siden Bent Melchior gik på pension - som overrabbiner. 
  På lørdag den 6. september kan Albert og Jette Borenhoff fejre diamantbryllup. Jette og Albert Borenhoff har gennem hele deres liv været involveret i lang række af de mange organisationer, der er med til at skabe liv i den jødiske menighed. Ingen af de to kender til ordet 'nej', uanset om indsatsen er strategisk, operativ eller ligefrem økonomisk.
Panelet bestod af fra vestre: Jascha Rosenbaum, Tachles, formand Dan Rosenberg Asmussen, ordstyrer Finn Altschuler, Morten Margolinsky, Realitetslisten, og Michel Solovej, Realitetslisten. Foto: Elon Cohn
Onsdag aftens debatmøde om eventuelle nye kriterier for medlemskab af Det Jødiske Samfund trak mange interesserede til Det Jødiske Hus. Den store sal i stueetagen var trekvart fyldt, da aftenenes ordstyrer, advokat Finn Altschuler bød velkommen til debat klokken 19. Siden høringen om samme emne i maj måned er der kommet et nyt forslag på bordet. Realitetslisten foreslog i maj, at der skulle være fuldt medlemskab for alle med en jødisk far eller farfar, men uden religiøse rettigheder da man ikke var jøde efter halacha.
DJS' formand Dan Rosenberg Asmussen med minister Silvan Shalom og ambassadør Barukh Binah på balkonen i Det Jødiske Hus
Israels miljøminister Silvan Shalom besøgte onsdag Det Jødiske Hus, hvor RS var værter for ministeren, Israels ambassadør Barukh Binah og en række repræsentanter for organisationer og foreninger i Det Jødiske Samfund. Minister Silvan Shalom og hans følge er på en rundrejse i Norden og ankom fra Norge til Danmark. Silvan Shalom møder en række ministere på sin rundrejse. I Danmark har han bl.a. talt med Henrik Sass-Larsen (Socialdemokraterne). På mødet i Det Jødiske hus berettede Silvan Shalom om sine nordiske møder og forhørte sig om den aktuelle situation i Danmark.  
Flyer - Bland dig i byen, dialogmøde
I de seneste uger har konflikterne i Gaza, Irak og Syrien ført til overfald og trusler på minoriteter i København. Dette er uacceptabelt, og vi skal alle gøre en forskel for at stoppe denne udvikling.
Hærværk på Carolineskolens mur
Til pressenNatten til fredag den 22. august brød antisemitiske aktivister ind på Carolineskolen på Østerbro i København, Danmarks mere end 200 år gamle jødiske skole, begik hærværk og malede truende slagord på murene. Gerningsmændene kom ind til skolen ved at skære huller i det massive trådhegn, der har beskyttet skolen siden de første bomber mod Københavns Synagoge i 1980erne. Inde på skolens område knuste gerningsmændene ruder og malede Gaza-relaterede slagord på murene.

Sider