Nyheder

Flyer - Bland dig i byen, dialogmøde
I de seneste uger har konflikterne i Gaza, Irak og Syrien ført til overfald og trusler på minoriteter i København. Dette er uacceptabelt, og vi skal alle gøre en forskel for at stoppe denne udvikling.
Hærværk på Carolineskolens mur
Til pressenNatten til fredag den 22. august brød antisemitiske aktivister ind på Carolineskolen på Østerbro i København, Danmarks mere end 200 år gamle jødiske skole, begik hærværk og malede truende slagord på murene. Gerningsmændene kom ind til skolen ved at skære huller i det massive trådhegn, der har beskyttet skolen siden de første bomber mod Københavns Synagoge i 1980erne. Inde på skolens område knuste gerningsmændene ruder og malede Gaza-relaterede slagord på murene.
Bent Blüdnikow overrækker Dan Rosenberg Asmussens lykønskning til frihedskæmper og overlæge Jørgen Kieler i anledning af dr. Kielers 95-års fødselsdag
Da Frihedsmuseet brændte ned i april 2013 kunne man på DR og TV2 nyhedsudsendelser se en ældre herre, der  troppede op og talte med brandfolk og inspicerede situationen. Den gamle frihedskæmper og stridsmand Jørgen Kieler ville ikke  blive liggende i sengen, når museet og dets genstande måske brændte. Han efterspurgte de tre henrettelsespæle fra Mindelunden for at sikre sig at de var reddet, for som han sagde: "En del af mine personlige venner blev bundet til de pæle, inden de blev henrettet af tyskerne. Det er vigtigt for mig at værne om mine kammeraters minde."
SMAG VERDEN annonce
Er der nogen som har lyst til at være med nogle få timer i Trosteltet på lørdag den 23. august? Vi mangler nogle jøder til at stå sammen med gode mennesker (kristne, muslimer, sikher og buddister) Henvendelse til Linda Herzberg    
Bar mitzvah dreng
Den 23. august 2014 bliver Simon Guttermann Bar Mitzvah og Olivia Bareket Bat Mitzvah. לזמ  בוט Familierne inviterer til Kiddush efter Gudstjenesten i samarbejde med Synagogen.
Weekenden lagde ryg til to demonstrationer dels mod antisemitisme og dels for Israels naturlige ret til at beskytte sine borgere mod terror. Lørdag klokken 11 bød Rasmus Jarlov sammen med politikere fra venstre og højre til manifestation på Nørrebo. En demonstration, der skulle følge Nørrebrogade fra Nørrebro Station til Dronning Louises Bro, et folketog iført kalotter. Baggrunden var dels DJS/MTs rapport om antisemitiske hændelser i juli og august og dels Radio 24/7 reportage fra en kalotvandring ad samme rute.

Sider