Nyheder

Pengesedler
Bekendtgørelsen vedrørende fastsættelse og betaling af ligning til Det Jødiske Samfund/Mosaisk Troessamfund for 2015 er offentliggjort. Læs mere om ligningsbidraget i det dokumentet ligningsbekendtgørelse 2015.
Bent Lexner fremviser torahruller for skolebørnene
I forbindelse med Auschwitz dagen har Folkekirkens skoletjeneste lavet et projekt hvor afslutningen foregik i Synagogen. Ca. 600 elever fra 7.8. og 9. klasse er blevet modtaget af Bent Lexner, som har fortalt om betydning af frihed set med jødiske øjne.
Vi mindes nazisternes forfølgelse af jøderne i dag den 27. januar på Auschwitz-dagen. Det er sørgmodigt at fastslå, at jødehadet har vokset sig stærkt igen. Baggrunden for dette voksende had er hovedsagelig fordomme om jøder blandt muslimske grupper, men dermed ikke sagt, at antisemitisme ikke kan forekomme i andre miljøer.
Som opfølgning på sidste uges tragiske begivenheder i Paris henvendte vi os tirsdag til justitsministeren. Formålet med henvendelsen var ønsket om en revurdering af vores sikkerhedssituation. Allerede onsdag morgen var det muligt at gennemføre et møde med justitsminister Mette Frederksen, hvor formandsskabet - Dan Rosenberg Asmussen og Jonathan Fischer - fik mulighed for at præsentere vores vurdering af Det Jødiske Samfunds sikkerhedssituation.
ØresundsLimmud 2015
Igen i år gentages den succesfulde ØresundsLimmud, som giver dig mulighed for at blive klogere på dig selv, din omverden og den jødiske kultur. Der diskuteres en række spændende problemstillinger og der vil være rig mulighed for at deltage i en række spændende foredrag og events. Det unikke ved Limmud, er, at du selv sammensætter dit program og de forskellige oplæg findes både på dansk, svensk og engelsk. ØresundsLimmud afholdes mellem d. 28. februar og d. 1. marts, så skynd dig at meld dig til en spændende weekend og udvid dine horisonter!
Demonstration, Paris
Det Jødiske Samfund / Mosaisk Troessamfund er dybt berørt af begivenhederne i Frankrig. Onsdag slog terrorister til mod Charlie Hebdo, et satirisk ugemagasin. Her myrdede terrorens håndlangere 12 medlemmer af redaktionen foruden to politifolk, der passede deres pligter på gaden udenfor tidsskriftet. Lidt senere myrdede en anden terrorist en politikvinde og sårede en kommunalarbejder.

Sider