Nyheder

Integration
Vil du gerne være med til at sætte fokus på fordomme, myter og diskrimination i det københavnske bybillede? Københavns Kommune lancerer snart en kampagne om fordomme (en fortsættelse af Stemplet). Til denne kampagne skal vi producere nogle fotos af det mangfoldige København. Derfor skal vi bruge en del frivillige, der afspejler byens forskelighed. Det tager max et par timer onsdag d. 6/8 i tidsrummet kl. 10-20 i København.
Dan Rosenberg Asmusen
Jødiske danskere er utrygge. Gazakrigens vraggods rammer på gader og torve i Danmark. Menighedens formand skriver til tre ministre. Lykkeligvis er miljøet endnu ikke så betændt som i eksempelvis Frankrig, Benelux og Tyskland. Fransk parlamentariker advarer om pogrom-lignende tilstande. BBC påpeger forfalske billedmateriale. Død over jøderne! Dræb zionistjøder, hvor end du finder dem!
Christiansborg
Forbryder og offerMediefolk, opinionsdannere og sågar politikere sætter i den aktuelle konflikt lighedstegn mellem kombatanterne, mellem terrororganisationen Hamas og den gennemdemokratiske stat Israel; mellem forbryderen og ofret. Og den manglende stillingtagen kan kun forlænge konflikten – med endnu flere civile ofre som resultat.www.mosaiske.dk bringer her dagen kronik fra Berlingske med forfatternes tilladelse.
Reuven Rivlin
På grund af krigen var ceremonien afdæmpet. Og der blev ikke afholdt nogen reception for det nye statsoverhoved. Rivlin -  med tilnavnet  Rubi -  er kendt som  en høg, der støtter en en-stats løsning, men han synes nu at lyde stadig mere som sin forgænger, Peres, som i sidste måned modtog kongressens æresmedaljer for sin livstids indsats for fred. 
Israelere løber til beskyttelsesrummet. De har oftest kun 15 sekunder til at nå det.
Israelernes udholdenhed er blevet sat på en hård prøve med den stadige raketregn fra Gaza-striben, og ingen aner, hvor længe denne nervepirrende situation fortsætter. Det er uvisheden, der er det værste. Frygten for hvad der kan ske. Har netop talt med moderen til en tanksoldat i Gaza, og selvom hun prøver at være tapperheden selv, er hun ofte ved at bryde sammen ved tanken om sønnen ved fronten. ’Jeg  prøver at holde kontakt med ham over vores mobiltelefoner, men forbindelsen glipper ofte, siger hun. Jeg arbejder hele tiden for at prøve at holde tankerne fra Gaza.’
Dan Rosenberg Asmussen taler i Synagogen
Trods sommerferier, fodbold og Roskilde Festival samlede mindehøjtideligheden for de tre myrdede israelske drenge nogle hundrede mennesker torsdag aften i synagogen.

Sider