Nyheder

Kongressen, Dan Rosenberg Asmussen
Det Jødiske Samfund formand taler i Kongressen Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske samfund / Mosaisk Troessamfund er indbudt til at tale til Kongressen, USA's andetkammer, i dag. Dan Rosenberg Asmussen møder sammen med præsidenten for World Jewish Congress, Ronald Lauder og de franske jøders leder, præsidenten for CRIF Roger Cukierman. Anledningen er naturligvis de antisemitiske terroranslag mod først Hyper Cacher i Paris og siden mordet på – nedskydningen af – Dan Uzan natten til søndag den 15. februar ved porten til Københavns Synagoge.
Børne- og Undervisningsudvalget og Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitik har kaldt undervisningsminister Christine Antorini og minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen i samråd om initiativer for at forhindre antisemitiske handlinger m.m. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 25. marts 2015 kl. 11.30 i vær. 2-080 i Folketinget.
Dan Rosenberg Asmussen og Mordechai Uzan
Solen skinnede, men den varmede ikke, da Sergeot Uzan og Dan Rosenberg Asmussen sent torsdag eftermiddag afslørede mindepladen for Dan Uzan, der blev myrdet af terroristen natten til søndag den 15. februar. Et større menneskemængde havde samlet sig foran porten til  synagogekomplekset op til klokken 18. Mange kom fra den tidligere ceremoni på Mosaisk Vestre Kirkegård ved Dan Uzans grav, mens andre var alene mødt op foran synagogen. Afsløringen af mindepladen fandt sted nøjagtig 30 dage efter begravelsen af Dan Uzan.
Årets pesachliste er udkommet. Listen omfatter kolonialvarer, kød og charcuteri og tilladte levnedsmidler fra dagligvarehandlen. Se pdf-filen for yderligere informationer.
AKVAH logo
AKVAHs netop udkomne rapport om antisemitiske hændelser i Danmark i 2014 bliver behandlet i dagens kronik (tirsdag den 17. marts 2015) i dagbladet Politiken. I kronikken både resumerer Jonatan Cohn rapporten og belyser en række problemstillinger i forbindelse med jødehad i Danmark. Læs kronikken på www.politiken.dk og se også de mange kommentarer fra Politikens læsere
Badges Nej til had og frygt
Nok er nok - også i det muslimske mindretal i Danmark. Lørdag den 14. marts 2015, danner en gruppe unge muslimer en fredsring om Københavns Synagoge. Initiativet startede allerede søndag den 15. februar umiddelbart efter attentatet mod synagogen og Det Jødiske Hus, der kostede Dan Uzan livet. Gruppen af unge muslimer vil med fredsringen manifestere ønsket om fred og sameksistens på tværs af religion, kultur og etnicitet.

Sider