Search
Close this search box.

Det Jødiske Samfunds nyhedsbrev udsendes hver onsdag. Her kan du læse udvalgte nyheder fra den jødiske verden.
Nyhedsbrevet kan kontaktes på Nyhedsbrev@mosaiske.dk

19. april

Et års straf for ulovlige omskæringer

Regeringen har fremsat et lovforslag, der vil skærpe straffen for ulovlige omskæringer af drenge. Ulovlige omskæringer af drenge foretaget uden lægefagligt tilsyn var bl.a. i fokus i TV2-dokumentaren ”Omskæring bag lukkede døre” fra 2021.
Det Jødiske Samfund, der arbejder for at omskæring af drenge skal være lovligt og sikkert, hilser forslaget velkomment.
”Lovforslaget er et udtryk for, at man fra regeringens side ønsker at gøre noget ved de ulovlige omskæringer, som jo er der, hvor problemerne er. Det støtter vi fuldt op om,” siger Henri Goldstein til Kristeligt Dagblad.
Fremover skal man et år i fængsel: Regeringen skærper straffen for ulovlige omskæringer | Kristeligt Dagblad (kristeligt-dagblad.dk)

Opstanden i Warszawa – 80 år

I dag – den 19. april – er det 80 år siden, at opstanden i Warszawas Ghetto brød ud, den største og mest kendte jødiske modstand mod Holocaust. Årsdagen er blevet markeret i Israel og resten af den jødiske verden tirsdag, som ifølge den jødiske kalender er jom hashoah – mindedagen for Holocaust, der er lagt her for at huske dem, der gjorde modstand. Alene i Israel er der i dag stadig 150.000 overlevere fra Holocaust, heraf omkring 500 flygtninge fra Ukraine, der er kommet inden for det seneste år, opgør israelske menigheder.
The true meaning of freedom – The Jewish Chronicle (thejc.com)

 

Læs også :