Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]For lidt over en måned siden bad regeringen politi og forsvar om at undersøge muligheden for, at forsvaret kunne aflaste politiet i forbindelse med bl.a. bevogtningsopgaver. Baggrunden for dette er at politiet er nødsaget til at afsætte flere ressourcer til politiets mange udfordringer – herunder bandekonflikten.

Regeringen har i dag på en pressekonference meddelt, at man går videre med disse planer. Det betyder, at forsvaret – under ledelse af politiet – vil medvirke til at løse bevogtningsopgaver blandt andet af de jødiske institutioner. Carolineskolen er dog ikke en del af denne løsning, og bevogtningen på skolen vil fortsat blive varetaget af politiet.

Formand for Det Jødiske Samfund Dan Rosenberg Asmussen udtaler: ”Det Jødiske Samfund har naturligvis en forståelse for politiets mange udfordringer, dog havde vi gerne set en anden løsning, da vi ved, at militær tilstedeværelse i civile omgivelser kan virke meget voldsomt på nogle. Vi har over de seneste uger været i tæt dialog med både Rigspolitiet og Justitsministeriet, hvor vi har givet udtryk for disse synspunkter. Derfor er vi meget tilfredse med, at Carolineskolen ikke berøres af disse ændringer. I flere andre europæiske lande har militæret dog allerede gennem længere tid varetaget bevogtningen af jødiske institutioner, og nu er turen altså også kommet til Danmark.”

De kommende ændringer i bemandingen vil ikke ændre ved det høje sikkerhedsniveau, der er omkring de jødiske institutioner. Det er Det Jødiske Samfunds håb, at denne løsning bliver kortvarig, idet den nuværende løsning efter vores opfattelse er en optimal måde at skabe tryghed og sikkerhed omkring de jødiske institutioner.

Henvendelser vedrørende den nye situation bør rettes til Det Jødiske Samfunds politiske chef, Jonas Karpantschof på tlf. 2679 5944.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”4164″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]