Det Jødiske Samfund søger boliger, job og meget andet til ukrainske, jødiske flygtninge.
Denne liste bliver løbende opdateret.

Hvis du har spørgsmål eller kan hjælpe, så skriv til Stoet@mosaiske.dk

Liana: Familie søger lejlighed i København

Liana er 86 år og er mor til Aleksej, der har boet i Danmark de sidste 20 år. Liana er kommet hertil sammen med sin bror Vladimir og brorens kone Valentina. De søger en lejlighed i Københavnsområdet og har mulighed for at betale leje. De ønsker sig 3 værelser og vil gerne bo sammen alle 3. Deres max. råderum er 10.000kr.  incl. faste udgifter.

Jakov og Elvira: Lejlighed i København

Jakov og Elvira. Jakov er dansk statsborger og bror til Alexander Schleicher, men har boet de sidste 20 år i Ukraine. Ham og hans kone leder efter en lejlighed i Københavns området. Deres max. råderum er 8.000kr. om måneden incl. faste udgifter.

Oleksandr: Søger job. Læs hans CV

Oleksandr Osteprovich. Oleksandr har tidligere undervist i hebraisk i Ukraine, men leder nu efter job i Københavns området. De er i øjeblikket indlogeret på Hotel Cabinn gennem Københavns Kommune. Alex går allerede til dansk undervisning. Oleksandr er her med sin 14 årige søn og sin bror. Oleksandr har en rygskade og kan derfor ikke løfte tungt, men er meget interesseret i at finde arbejde. Oleksandr er i Danmark sammen med sin bror Serhii. Serhii leder også efter arbejde og har ikke nogen særlige krav.
Læs Oleksandrs CV her.
Læs Serhiis CV her. 

Oleksandr: Søger bolig tættere på København

Oleksandr bor lige nu på Orø, med sin kone og deres to døtre. Oleksandr er oprindeligt IT uddannet, men har haft en fabrik der udvikler værktøj til at skære/klippe i metal. Oleksandr og familien søger bolig tættere på København, da de gerne vil have deres yngste datter på den jødiske skole og den ældste datter, gerne skal på IT universitet for at kunne fortsætte sin uddannelse. Derudover leder datteren Anne også efter et studiejob. Oleksandrs kone Tanya har arbejdet som Sales Manager på familiens fabrik i Ukraine. Både Oleksandr og Tanya er glade så længe de får sig et job.

 

Olena: Søger job. Se hendes CV her

Olena (Chana) bor i Frederikssund hos en jødisk familie, med sine to sønner på 4 og 10 og sin mor. Olena er uddannet i International Law og har haft eget firma i Ukraine, som hun desværre ikke kan fortsætte. Olena vil meget gerne arbejde, det behøver ikke nødvendigvis at være med jura, så hun er åben for det meste.

Du kan læse hendes CV her

 

Yevgeniy Sadov

Yevgeniy er forretningsudvikler inden for mobilnetværk. Han søger nye udfordringer i Danmark.

Læs hans præsentation her.

Læs hans CV her.

Anna Ostron

Søger et job – deltig eller internship – inden for IT og har erfaring med kunstig intelligens.

Læs hendes CV her.

Bemærkning:

Alle ovenstående personer er i proces med at få arbejds- og opholdstilladelse. Alle har været hos kommunen og har afleveret biometri og papirer og venter som udgangspunkt ”bare” på at få papirerne.

Engelskniveauet er også ganske fint for alle ovenstående. Vi både skriver og taler med dem på engelsk uden nogen udfordringer.