Search
Close this search box.

Antisemitismen i Danmark ligger på det højeste niveau, siden Det Jødiske Samfund begyndte at registrere antisemitiske hændelser for mere end 10 år siden.

Bølgen af antisemitiske hændelser er kommet i kølvandet på terrorangrebet på Israel den 7. oktober 2023, og der er tale om flere alvorlige hændelser. Af de 121 registrerede hændelser er der 20 trusler – enten i form af personlige dødstrusler eller mod jøder som gruppe. 

Det viser Det Jødiske Samfunds opgørelse af antisemitiske hændelser i 2023.

”Der er tale om en uhørt stigning både i antallet af sager og i grovheden. Hvis der er nogen, som fortsat benægter, at vi har et problem med antisemitisme, så er det fordi, de ikke vil vide, at vi har et problem med antisemitisme i Danmark, ” siger formand for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein, der understreger, at tallene ligger på linje med en udvikling, der er dokumenteret  – bl.a. gennem Rigspolitiets statistik over hadforbrydelser. Andre undersøgelser viser, at der er tale om et mørketal på 80 procent i indberetningen af episoder.

”Efter 7. oktober har vi set en antisemitisme på steroider. Det er ikke første gang, at vi kan konstatere en stigning i jødehadet, når konflikten i Mellemøsten spidser til. Men denne gang har vi set en voldsom skærpelse, der ikke mindst er fodret af ukontrolleret spredning af had på sociale medier, ” siger Henri Goldstein, der understreger, at alle 121 hændelser er jødehad – og ikke ”bare kritik af Israel”.

”Det er klassisk antisemitisme om jøder som grådige, manipulerende eller utilregnelige. Det er trusler og sager om grov chikane. Og det er den ”nye” antisemitisme, hvor vi som danske jøder bliver stillet til ansvar for staten Israels politik,” siger Henri Goldstein, der opfordrer til, at man ser med friske øjne på regeringens handlingsplan mod antisemitisme.

”Vi er enormt taknemmelige for, at vi har danske politikeres opmærksomhed.  Men vi må konstatere, at vi ser en meget voldsom og hurtig udvikling, der kræver nye løsninger, ” siger Henri Goldstein.

 

Læs ekstrakten af rapporten Antisemitiske hændelser i Danmark 2023 – AKVAH, Det Jødiske Samfund i Danmark

Hele rapporten med samtlige eksempler ligger klar 7. marts 2024.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationsansvarlig Michael Rachlin, mra@mosaiske.dk, tlf. 40619192