Vuggestue og børnehave

Vuggestue og børnehave

Vuggestuen og børnehaven i Carolineskolen er en selvejende jødisk institution oprettet i 1953. Institutionen er normeret til 28 vuggestuebørn og 42 børnehavebørn, og ligger  i tilknytning til den jødiske skole, Carolineskolen på Østerbro i København.

Vuggestuen

Vuggestuen tæller 28 børn i alderen 0-3 år og fungerer som en aldersintegreret afdeling fordelt på 2 stuer. De daglige aktiviteter omfætter bl.a. samling, højtlæsning, sang og fri leg. Hver uge er der rytmik eller anden form for grovmotoriske udfoldelse, aldersopdelte aktiviteter og shabbat. Vi tager på ture i området og i teater.

Børnehaven

Børnehaven er normeret til 42 børn i alderen 3-6 år og børnene er fordelt på 3 stuer opdelt efter alder. Vi er ude hver dag, holder børnemøder og samling. Vi har bl.a. rytmik, tager på tur i og udenfor området hver uge. Børnene fordyber sig i emner såsom naturen, kroppen, sund eller usund koster. Vi tager i teater og biografen og så er der en kolonitur for de ældste børnehavebørn. Institutionen har indført sunde og økologiske måltider i vores madordning for alle børn. Kultur og traditioner er med til at skabe en særlig varm atmosfære i Børnehaven og Vuggestuen i Carolineskolen. De grundlæggende værdier er tryghed, kærlighed og plads til forskellighed. Åbenhed, optimisme og tro er med til at styrke og bevare den jødiske ånd i huset. Institutionen er selvejende men modtager støtte fra Det Jødiske Samfund, og forældre, der ønsker at sende deres børn i Carolineskolens børnehave og vuggestue må i det omfang de kan, være medlem af DJS.

Kontakt Carolineskolens vuggestue og børnehave: Strandvejen 93, 2100 København Ø Tlf.  39 20 25 03 email: bh@bhcaroline.dk