Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Den 6. maj fremlagde justitsminister Mette Frederiksen Rigspolitiets evaluering af myndighedsindsatsen forud for og i forbindelse med terrorhændelserne den 14. og 15. februar 2015 i København. Evalueringen giver en samlet afklaring af situationen og foreslår nye initiativer til at bekæmpe terror i fremtiden, og ikke mindst garanterer justitsministeren, at de Jødiske institutioner i København vil komme under politibevogtning i fremtiden, og at sikkerheden for de jødiske danskere ikke må blive et spørgsmål om ressourcer.

Rapporten bekræfter DJS’ kritik af, at politiet først etablerede fast bevogtning ved synagogen ud på aftenen og først efter, at DJS selv havde taget kontakt til PET for at få bevogtning. Formand Dan Rosenberg Asmussen pointerer dog, at der var fast bevogtning, da angrebet fandt sted, og at politiet sammen med Dan Uzan forhindrede en større katastrofe.

Rapporten viser også, at staten ikke tog sikkerhedssituation for Det Jødiske Samfund alvorligt før angrebet fandt sted, selvom DJS flere gange havde henvendt sig til myndighederne for at bede om bedre beskyttelse i månederne inden angrebet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Evalueringen kan downloades på Justitsministeriets hjemmeside på det følgende link:

http://justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2015/Evaluering.pdf[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]