Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Der er den 26. marts 2019 blevet afsagt dom i sagen imod Monzer Abdullahs fra Masjid Al-Faruq-moskéen i København, tiltalt for at have bifaldet drab på jøder. Monzer Abdullahs er blevet idømt 6 måneders betinget fængsel for at prædike drab på jøder i moskéen på Nørrebro. Forsvareren valgte at anke dommen på stedet.

Det Jødiske Samfund politianmeldte imamen i maj 2017, da vi betragter hans prædiken som en opfordring til at begå drab på jøder. En video af prædikenen var blevet lagt ud moskeens Facebook og sidenhen oversat af det uafhængige amerikanske institut Memri.

I prædikenen citerer imamen en antisemitisk hadith – hvori der opfordres til drab på jøder: Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem.

I Det Jødiske Samfund er man tilfredse med at byretten er nået frem til at Monzer Abdullahs udtalelser er strafbare. I lyset af at dommen er anket, udtaler Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund: ”Det er for tidligt at komme med en konklusion, nu hvor afgørelsen er blevet anket. Men vi er indtil videre blevet bekræftet i, at imamens udtalelser udgør en lovovertrædelse. Umiddelbart mener vi at dommen ligger i den lave ende for sådanne grove udtalelser. En person der direkte opfordrer til drab på en befolkningsgruppe, bør ikke slippe med en betinget dom.”

Spørgsmål om sagen kan rettes til politisk chef Jonas Karpantschof jk@mosaiske.dk

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]