Search
Close this search box.

Antisemitisme giver en særlig grobund for hadforbrydelser. Det understreges af de tal for anmeldte hadforbrydelser, som Rigspolitiet offentliggjorde onsdag den 18. januar.

Rigspolitiets tal viser et generelt fald i antallet af anmeldte hadforbrydelser i 2021– men desværre en stigning på 18 procent, når det handler om hadforbrydelser, der vedrører jøder og jødedom. Hadforbrydelsessager rettet mod jøder udgjorde i 2021 57 procent af det samlede antal religiøst orienterede sager, skriver Rigspolitiet.

”Det er jo et ganske voldsomt tal, når man sammenholder det med, at det jødiske mindretal udgør omkring en promille af befolkningen. Det understreger, at had, fordomme og konspirationsteorier ikke er forsvundet, men tværtimod trives i visse miljøer – ikke mindst i den digitale verden. Alle hadforbrydelser er foragtelige, men antisemitismen er en særlig udfordring for et tolerant og demokratisk samfund, ” siger formanden Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.

Tallene for 2021 dækker både over kendte sager – bl.a. en omtalt hærværkssag fra Aalborg – og en del sager, som ikke har været omtalt. Det Jødiske Samfund formoder desuden, at der fortsat er tale om et stort mørketal.

”Det jødiske liv trives i Danmark, og det er generelt sikkert at være jøde i Danmark. Men det kan kun lade sig gøre takket være et fantastisk arbejde fra politiets side. På længere sigt håber vi også at kunne se resultatet af den handlingsplan mod antisemitisme, som regeringen offentliggjorde i 2022, og som der heldigvis har været bred opbakning til”, siger Henri Goldstein.

For link til Hadforbrydelser 2021 og spørgsmål til selve rapporten klik her.

For spørgsmål til Det Jødiske Samfund kontakt kommunikationsansvarlig Michael Rachlin, tlf. 4061 9192


Det Jødiske Samfund – tidligere Mosaiske Trossamfund – er et bredt kulturelt og religiøst fællesskab for danske jøder.