Search
Close this search box.

Link til hele båndet som MP3-fil. 

Link til hæftet med tekster og flere oplysninger

 

Lidt om En anderledes aften

Af Karen Lisa Salamon

Da min familie har haft glæde og nytte af En anderledes aften, har jeg længe tænkt, at denne danske Pesach-klassiker skulle være tilgængelig for nye generationer. Men den var på kassettebånd og svær at opspore. Nu har Ilana lånt os kassettebånd og hæfte, og givet tilladelsen, og historiens fortæller Ina-Miriam Rosenbaum har støttet op om idéen.

I disse virus- og karantænetider har vi brug for kulturprodukter, der ikke kræver fysisk fremmøde. Når vi i år skal fejre Pesach uden at kunne samles i samme rum, kan En anderledes aften desuden hjælpe med forberedelserne til alligevel selv at kunne afholde en stemningsfuld Seder.

I hæftet (pdf filn) kan I se alle projektets oprindelige deltagere nævnt, men her får I også lidt mere baggrund:

En anderledes aften blev produceret af Ilana G. Rosenbaum.

Fortællingen blev indtalt af skuespieller Ina-Miriam Rosenbaum.

Musikken blev arrangeret af musiker og musiklærer Nanna Kagan.

Lydbearbejdning til digitalt format: Asher Parkes, 2020.

Sangene blev arrangeret af synagogens daværende chazan Benjamin Levy, som også indstuderede med koret fra 7. klasse. Deres lærer var Yehezkiel Daglan ‘z”l’.

Daglan leverede også stemme til den smukke højtlæsning fra Bent Melchiors oversættelse af Haggadah. Daglan sang også Karev Jom sammen med Levy.

Musikerne kom fra folkloregruppen Eitan: Nanna Kagan, David Berdugo, Judith Levy, Raffi Plas, Richard Hytholm og Poul Rosenbaum. Sidstnævnte var også musikalsk koordinator og dirigent.

Scenograf Hannah Spliid sørgede for de fine illustrationer og lay-out.

Teknisk arbejde blev udført af Karsten Wolstad og Torben Kjær, og nodesats leveret fra Datamus.

I børnekoret sang flere stemmer, som siden har gjort sig bemærket rundt omkring. I kan se alle navnene på side 2 i hæftet.

Kiddush bæger og matze