Search
Close this search box.
Kære medlem

Torsdag var en god og vigtig dag for Det Jødiske Samfund. Både statsminister Mette Frederiksen og oppositionens leder, Jakob Ellemann-Jensen, meldte ud, at de ikke støtter borgerforslaget, der ville forbyde omskæring af drenge.

Vi var meget glade og lettede, da vi mødtes til delegeretforsamlingsmøde i går aftes. Det, vi har arbejdet intenst med, ser ud til at bære frugt, og der tegner sig ikke et flertal for det ekstreme borgerforslag, der kunne sende jødiske forældre seks år i fængsel for at følge deres traditioner og overbevisning.

Det er vigtigt at understrege, at arbejdet ikke stopper her. Vi må erkende, at debatten ikke slutter i dag.  Stærke kræfter vil arbejde videre for et forbud. Modviljen i befolkningen er stor. Det må vi beklage. Danskerne kommer aldrig til at elske vores traditioner. Men med tiden vil mange forhåbentlig erkende, at ideen om et forbud er ekstrem og udansk.

Det er derfor vigtigt, at vi stadig deltager i debatten og gør vores indflydelse gældende. Det skal vi gøre lige nu – i disse uger – hvor nogle politiske partiers holdning endnu ikke ligger fast. Og meget tyder på, at de partier, der har meldt sig som tilhængere af et forbud, slet ikke har så stor opbakning i baglandet, som de giver udtryk for.

Vi arbejder derfor videre med at sikre, at borgerforslaget bliver nedstemt med så mange stemmer som muligt. Hver en stemme tæller. Og på sigt skal vi  blive ved med at fortælle, hvorfor omskæring er så vigtig for os.

Tak til alle, som har været aktive og gjort en indsats for, at omskæring forsat er lovligt i Danmark.  Og jeg opfordrer dig til at arbejde videre i de sammenhænge, hvor du kan gøre din indflydelse gældende.

Shabbat shalom.

Henri Goldstein
Formand for Det Jødiske Samfund