Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Gennem natten med Leonard Bernstein” font_container=”tag:h4|text_align:left” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Akademisk Orkester og Kor opfører d. 13. marts marts, Bernsteins Chichester Psalms og Symfoni nr. 3, “Kaddish”, med orkesteradministrator Karsten Philip som fortæller.

Gå ikke glip af en samlet opførelse af disse to værker, som er nogle af Bernsteins mest kendte og afholdte.

Ca. 120 musikere og sangere indtager synagogen sammen med en sopransolist, en fortæller og naturligvis en dirigent til at samle trådene.
Chichester Psalms
Værket åbner med en bragende hyldest til morgengryet, dagen og livet. Der er lovsangsrøst for fuld udblæsning. Der er tro og tillid i sin reneste form, talt fra den barnemund, der en dag bliver Kong David. Og der er inderlige toner, der indgyder fred og broderligt fællesskab. Alt sammen i ord fra Salmernes Bog.

Da der har været stor efterspørgsel på billetter til koncerten kl. 16, vil der blive holdt en ekstrakoncert kl. 19.00 samme aften.

Symfoni nr. 3, “Kaddish”
I Kaddish falder mørket på. Bernstein har skrevet en personlig Kaddish-tekst, som væver sig ind i den traditionelle Kaddish, så der er to sideløbende bønner, med stor personlighed og dyb dramatik. Bønnen bliver en rejse gennem tvivl og mørke og en kamp med Gud, som en teenager der kæmper med sin far med en indædthed, sårethed og respektfuld vrede, som man kun gør, når der er kærlighed på spil. Midt på natten er mørket dybt, og frustrationen stor.

Men nok engang gryr dagen, og med lyset vender håbet tilbage, og værket slutter med ordene: “Fader, vi har vundet endnu en dag.”

Kaddish er en jødisk bøn, der ifølge tradition fremsiges tre gange dagligt af den førstefødte søn, efter han har mistet sin far.

Om Akademisk Orkester og Kor
Akademisk Kor er et traditionsrigt ensemble, der har eksisteret siden 1935. Koret opfører oratorier, messer og andre klassiske værker, oftest sammen med det mere end 100 år gamle Akademisk Orkester.

Til denne lejlighed bliver Akademisk Kor udvidet med et mindre pigekor, sammensat af sangere fra Musikvidenskabeligt Instituts kor, MUKO.

De sidste 15 år har Nenia Zenana dirigeret både kor og orkester. Zenanas stil er kendetegnet ved originale fortolkninger og nye vinkler, og hun befinder sig godt i grænsefeltet mellem oratorium og det sceniske.

Læs mere om kor og koncerter på www.akor.dk, og besøg også koret på facebook og Instagram.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3439″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text]Søndag d. 13. marts kl. 16 i Københavns Synagoge
Leonard Bernstein: Chichester Psalms & Symfoni nr. 3, Kaddish

EKSTRAKONCERT 13. marts kl. 19.00

Medvirkende:
Akademisk Orkester og Kor
Julie Borgwardt-Stampe, sopran
Karsten Philip, recitation
Nenia Zenana, dirigent

Koncerten varer ca. 1 time.

Billetkøb:
Korets hjemmeside www.akor.dk eller på billetnet.
Medlemmer af Det Jødiske Samfund kan ved personlig henvendelse købe billetter på administrationskontoret i Det Jødiske Hus.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]