Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Af Tine Bach

Det var med en helt overvældende stor tilslutning, at synagogen dannede rammen om Akademisk Orkester og Kors opførelse af Leonard Bernsteins Kaddish den 13. marts 2016.

Med et stort orkester og et kor på 120 mand (M/K), var det første gang i synagogens historie, at der var placeret musikere både på bimahen, foran torahskabet, i midtergangen og ude i siderne. Dirigenten Nenia Zenana ledte slagets gang og kunne blandt andet præsentere solo-sopranen Julie Borgwardt-Stampe og drengesolisten Tobias Wessing imens Karsten Philip reciterede under musikken.

Koncert-rejsen med Bernstein og Akademisk Orkester og Kor sluttede med ordene: ’Godmorgen Fader, vi har vundet endnu en dag’. Men vejen dertil gik gennem både lys og mørke og en natlig kamp med Gud.
Nenia Zenana leverede en pragtpræstation som dirigent og kor og orkester takkede af til en stående applaus.

Akademisk kor orkester dirigent under opførelsen af kaddish i synagogen

Foto: Natan Dammas

Akademisk Orkester og Kor opfører Leonard Bernsteins Kaddish i synagogen

Foto: Natan Dammas

Akademisk Kor orkester dirigent drengesolist og tilhørere

Foto: Natan Dammas[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3647″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text]Fotos på siden: Natan Dammas

Akademisk Orkester og Kor opfører Leonard Bernsteins Symfoni nr. 3 “Kaddish” Chichester Psalms i synagogen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]