Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Tidligere på året modtog De nye Stemmer Finn Nørgaard Prisen 2018. Med prisen fulgte et arbejdslegat på 50.000 kr. til at tage ud på skoler og organisationer for at oplyse og tale med unge om, hvilke fordomme vi har om hinanden.

Projektet De nye Stemmer, som Jødisk Informationscenter har taget initiativ til som del af Det jødiske Samfunds indsats mod antisemitisme og islamofobi, er udgjort af unge frivillige jøder og muslimer i alderen 16-20.
Deltagerne har forskellige kulturelle, etniske og religiøse baggrunde, og er selvsagt ikke enige med hinanden om alle emner. De er dog enige om, at en samfundsdebat bliver mere nuanceret og givende, når dem, vi taler om, også deltager i samtalen.

De nye Stemmer arbejder for dialog og møde som platform for gensidig respekt og forståelse mellem minoriteter. I små grupper tager medlemmer af De nye Stemmer ud på skoler, festivaler og i medierne og fortæller om, hvordan det er at være en minoritet.

De gør nogle af de største fordomme, der cirkulerer i samfundet, til skamme: nemlig at jøder og muslimer ikke kan sammen. De nye stemmer bygger er et fællesskab, der inviterer til nye fællesskaber bygget på forståelse og accept af forskellighed.

Mette Frederiksen (S) og en række danske virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner valgt at tildele De nye Stemmer Fællesskabsprisen 2018 for deres inspirerende arbejde.

Prisoverrækkelsen fandt sted en solskinseftermiddag på Olso-båden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6566″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://mosaiske.dk/wp-content/uploads/de_nye_stemmer_faellesskabsprisen.jpg”][vc_column_text]Fælleskabsprisen blev uddelt til De nye Stemmer torsdag den 7. juni 2018.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]