Search
Close this search box.

Til minde om André Rothschild uddeler fonden økonomisk støtte til unge med kreative kunst- og kulturprojekter.

Den 22. januar 2019 afgik vores ven, André Rothschild, ved døden i en alt for ung alder. Foruden at være et varmt, energisk og hjælpsomt menneske var André enormt foretagsom. André stod i spidsen for filmproduktioner med en palet af unge aspirerende musikere og for udtænkningen og den daglige produktion af sit hjertebarn, FCK-TV. Ikke alene var André en arbejdshest – han havde også sans for det originale. Han kunne vende tingene på hovedet og se dem fra nye og skæve vinkler. André formåede at sprænge kunsteriske grænser samt grænser på tværs af kulturer, religioner og livsformer.

For at hædre og mindes vores ven har vi oprettet et årligt legat i Andrés navn og ånd. Legatet skal tildeles unge visionære ildsjæle inden for kunst, kultur og kreative initiativer. Legatet er tænkt som en hjælpende hånd til at virkeliggøre et projekt og skal sådan hjælpe legatvinderne på vej videre i deres kreative færden. Et klap på skulderen til store armbevægelser og til at bryde grænser.

Interesserede bedes sende en ansøgning til arfonden@gmail.com senest den 29. februar 2024.

Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af projektet på maksimum én side, der inkluderer, hvad legatmidlerne skal anvendes til. Der må gerne vedhæftes bilag eller links med en smagsprøve på projektet. Legatvinderne udnævnes i løbet af marts og kan regne med at modtage mellem 1000 og 5000 kr. Legatet uddeles i forbindelse med Andrés fødselsdag den 10. april 2024 til et mindearrangement, som vi gerne ser legatvinderne deltage i.

Tidligere vindere:


Billede af Shahin Aakjær taget af Noor Thomass

I 2023 modtog to projekter legatet. Shahin Aakjær modtog legatet til sin undervisningsbog om rap, der er tiltænkt både dansktimerne og teenageværelset. Bogen udkommer til foråret 2024. Du kan læse mere om Shahins rapundervisning her.

Andrea Strøbæk & Amanda Seeberg modtog legatet til projektet ‘Lyst til livet’, en film hvor fire unge hjemløse gennem en række kunstneriske skrive- og oplæsningsworkshops får hjælp til at fremskrive en ny fortælling om dem selv. Filmen foventes færdig til forår 2025.

Du kan støtte André Rothschilds mindefond ved at yde bidrag til 967950 via MobilePay.

Ved spørgsmål kontakt venligst arfonden@gmail.com.

Vores ven André Rothschild døde den 22. januar 2019.

Fonden arbejder videre i hans ånd.