Andrés mindelegat

Andrés mindelegat

Til minde om André Rothschild uddeler fonden økonomisk støtte til unge med kreative kunst- og kulturprojekter.

Den 22. januar 2019 afgik vores ven, André Rothschild, ved døden i en alt for ung alder. Foruden at være et varmt, energisk og hjælpsomt menneske, var André enormt foretagsom. André stod i spidsen for filmproduktioner med en palet af unge aspirerende musikere og for udtænkningen og den daglige produktion af sit hjertebarn, FCK-TV. Ikke alene var André en arbejdshest, havde han også sans for det originale. Han kunne vende tingene på hovedet, se dem fra nye og skæve vinkler. André formåede at sprænge kunsteriske grænser samt grænser på tværs af kulturer, religioner og livsformer.

For at hædre og mindes vores ven, har vi oprettet et årligt legat i Andrés navn og ånd. Legatet skal tildeles unge visionære ildsjæle inden for kunst, kultur og kreative initiativer. Legatet er tænkt som en hjælpende hånd til at virkeliggøre et projekt og skal sådan hjælpe legatvinderne på vej videre i deres kreative færden. Et klap på skulderen til store armbevægelser og til at bryde grænser.

Interesserede bedes sende en ansøgning til arfonden@gmail.com senest den 28. februar 2022. Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af projektet på maksimum én side, der inkluderer, hvad legatmidlerne skal anvendes til.

Der må gerne vedhæftes bilag eller links med en smagsprøve på projektet. Legatvinderne udnævnes i løbet af marts og kan regne med at modtage mellem 1000 og 5000 kr. Legatet uddeles i forbindelse med Andrés fødselsdag den 10. april til et mindearrangement, som legatvinderne forventes at deltage ved.

I 2021 modtog to projekter legatet. Du kan høre mere om de to vindende projekter i disse videoer:

Du kan støtte André Rothschilds mindefond ved at yde bidrag til 967950 via MobilePay.

Ved spørgsmål kontakt venligst arfonden@gmail.com

(Edit) Edit with WPBakery Page Builder

André Rothschild 1989-2019