Search
Close this search box.

Bliver jødisk kultur og historie lagt på is eller forbigået i Danmark på grund af konflikten i Mellemøsten?
Direktøren for Dansk Jødisk Museum, Janus Møller Jesen, sætter nu ord på en oplevelse af, at jødisk kultur bliver taget som gidsel i konflikten mellem Israel og Hamas. 
Janus Møller Jensen siger til Kulturmonitor, at konflikten har store konsekvenser for Dansk Jødisk Museum, der i år kan fejre sit 20 års jubilæum. I årets første tre måneder har museet set et “markant” fald i antallet af besøgende skoleklasser.
“Vi har fået henvendelser fra skoler og universiteter, hvor lærere og undervisere har spurgt bekymret til, om et besøg kan ses som en stillingtagen til konflikten,” siger Janus Møller Jensen og fortæller, at man har “en stor opgave med at få forklaret, at det er problematisk, og at der netop nu er behov for at besøge os.”
“Danske jøder kan ikke drages til ansvar for, hvad der sker i Israel, og vores formidling er et bidrag til en åben debat og oplysning om historien, men det er også for at sikre, at vi har det nødvendige grundlag at samtale ud fra. Og hvis det vælges fra på baggrund af en frygt for enten sikkerhed eller en frygt for at tage side i en aktuel konflikt, er det dybt bekymrende.”

Politiet patruljerer foran museet, og skoleklasser bliver væk: »Omfanget af konflikten og dens konsekvenser er langt større, end jeg har været vidne til før« – kulturmonitor.dk (betalingsmur)