Search
Close this search box.

Chanukah falder tidligt i år, og første aften af vores lysfest er torsdag den 7. december. Lystænding er 15:30 

Chanukah slutter ved solnedgang fredag den 15. december. 

På trods af de mørke tider vil meget heldigvis være, som det plejer.

 

Rådhuspladsen den 12. december
Chabad oplyser, at Danmarks største chanukah-lysestage vil blive tændt på Rådhuspladsen i København tirsdag den 12. December. Traditionen tro vil der være musik, varme drikke og taler, efterfulgt af en fest inde på Københavns Rådhus fra kl. 18:15. Begivenheden er på Facebook.

10. december i Det Jødiske Hus
Søndag den 10. december vil der være Chanukah-familiefest i Det Jødiske Hus. Mere info i nyhedsbrevet senere. Samme dag er der Åben synagoge med takeaway chanukah treats.

Chanukahhygge i Jylland
Sæt kryds i kalenderen onsdag den 13. december, hvor Det Jødiske Samfund planlægger chanukahhygge i Aarhus.
Kom forbi og mød overrabbiner Jair Melchior til chanukahygge og mulighed for at snakke om den aktuelle situation i Israel. Der vil være et let måltid og sufganiot. Deltagelse er gratis. Tilmelding senest d. 8. december på dette link

Lystænding hos Dansk Jødisk Museum
Dansk Jødisk Museum afholder også sin – efterhånden – traditionelle lystænding i Bibliotekshaven. Det bliver torsdag den 7. december kl. 17.

Kom med til lystænding – jewmus

 

LYS – en moderne Chanukah-fejring
Kom og vær med til en litterær og kunstnerisk fejring af den jødiske lysfest Chanuka, hvor vi sætter fokus på lys og mørke i poesien, kunsten og kulturen! Aftenen er lavet til alle, uanset baggrund, alder og kendskab til Chanuka! Det er torsdag den 14. december. Mere info her.

 

 

 

 

Chanukah – lysets og miraklernes fest | Jødisk Informationscenter (joediskinfo.dk)