Search
Close this search box.


Copenhagen Jewish Film Festival åbner 21. februar med et program, der er mere mangfoldigt end nogensinde før og med nye medieformater.

Af Michael Rachlin
Der er er sket meget, siden den københavnske jødiske filmfestival begyndte under spartanske forhold i det daværende menighedshus i Ny Kongensgade i 1998. Festivalen har åbnet sig ud mod verden. Og når festivalen indledes den 21. februar, er det både med ambitionen om at nå længere ud end nogensinde før, og med medier, der strengt taget ikke har så meget med film at gøre lige bortset fra, at lyd og billeder supplerer hinanden rigtig godt.
Filmfestivalen inviterer publikum til at møde folkene bag podcasten Judaism Unbound den 26-27 februar. Det markerer et favntag med et medie, som pr definition er billedløst.
”Det er en podcast, som jeg har fulgt længe, og som sætter fokus på jødedommen, jøder, jødisk kultur både som et religiøst, sekulært og filosofisk fænomen. Det er i spændingsfeltet mellem jødedommens og jøders traditioner og nye potentiale, og et bud på, hvordan man kan tage jødedommen og jøder ind i en nutidig kontekst,” siger festivalchef Anne Boukris
26. februar podcaster Judaism Unbound fra Nikolaj Kunsthal i forbindelse med Leonard Cohen-udstillingen. 27. februar podcaster Judaism Unbound fra Cinemateket, og i den forbindelse er der (pre-shabbatht)-middag og Haggadah-værksted som optakt til den kommen pessach.

Af andre højdepunkter fra festivalen kan nævnes:

 

Dokumentaren om Freud – Den gudeløse Jøde med instruktørbesøg David Taboul.
Læs mere her

Åbningsfilm: Dolce Fine Giornata åbner årets Copenhagen Jewish Film Festival den 21. februar, hvor Anne Boukris kort introducerer. Det er en polsk film, der udspiller sig i Italien. Hovedpersonern er en frisindet jødisk nobelpristager, der konfronteres med den europæiske terror- og fremmedfrygt.
Læs mere her

 

Ask Dr Ruth, hvor sexolog Gabriela Rehfeld efter visningen deler ud af sin indsigt i seksualitetens hverdagsformer og udvikling.
Læs mere her

Dokumentaren Mrs. G. om Lea Gottlieb, holocaust-overlever og kvinden bag det berømte Gottex badetøjsmærke.
Læs mere.

GAGA-dag med film og dansetræning for alle. Ohad Naharin, Bat Sheva Dance Company’s leder, portrætteret af instruktørbrødrene Heyman Brothers. Det er blevet til to forrygende og meget forskellige dokumentarer om Gaga’ens far og om Gagadansen.
Læs mere her

Festivalen foregår både i Cinemateket, Kunstforeningen Gamme Strand og Forsøgsstationen
Copenhagen Jewish Film Festival 21. Februar – 1. Marts:
Se hele programmet her www.cjff.dk

Hør mere til podcasten Judaism Unbound.