Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Som en del af Jødisk Kulturfestival 2018 markeres 75 året for redningen af de danske jøder til Sverige med en kunstudstilling af dansk- jødiske kunstnere på Københavns Rådhus 1. – 10. juni 2018.

Det er en vigtig udstilling, som viser bredden af jødisk kunst i Danmark, og Jødisk Kulturfestival har fået en ekstra dimension i år takket være denne udstilling.

1907 var 250-året for de første jøders tilladelse til at bosætte sig i Danmark. I den anledning ønskede man at lave en udstilling af jødisk kunst. På grund af forskellige problemer blev den først realiseret i 1908 af Industriforeningen i København.
I 2018, 110-året efter, ønsker vi at markere jødiske kunstneres bidrag til det kunstneriske liv i Danmark.
Vi har valgt at invitere et udsnit af de professionelle inden for billedkunsten, som viser eksempler på deres formåen.

Stor tak til alle de kunstnere, der har stillet deres værker til rådighed. En særlig stor tak til initiativtagerne til
denne udstilling, Joseph Salamon og Mogens Kischinovsky. Der skal samtidig udtrykkes en særlig tak til Københavns Kommune for at stille Rådhussalen til rådighed og også yde anden støtte. Vi håber, at mange finder vej til udstillingen og festivalens øvrige arrangementer.

God festival og udstilling
Jacob Zylber
Festivalleder og kulturansvarlig i Det Jødiske Samfund i Danmark[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6326″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Dansk- Jødisk kunstudstilling
Københavns Rådhus 1. 10 juni 2018.

KATALOG[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]