Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Ses vi på årets Folkemøde?
Mellem d. 15.-18. juni 2017 finder årets Folkemøde sted i Allinge på Bornholm. Det Jødiske Samfund er i år bredt repræsenteret og indgår i tre debatter, samtidig er Jødisk Informations Center en debat med De Nye Stemmer.

Se hele programmet her:

De Nye Stemmer

“De Nye stemmer i minoritetsdebatten” er 20 unge muslimer og jøder, der ikke bare lader de voksne eksperter tale om problemer og udfordringer for etniske, religiøse og kulturelle minoriteter.
En åben samtale mellem Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev og 4 repræsentanter fra “De Nye Stemmer”.

Tid:          15. juni kl. 15.00 – 15.30 
Sted:        Ved Civiltingets telt

 

De Nye Stemmer

“De nye Stemmer i minoritetsdebatten” er 20 unge muslimer og jøder, der ikke bare lader de voksne eksperter tale om problemer og udfordringer for etniske, religiøse og kulturelle minoriteter. De taler for sig selv. I workshoppen tager fire af de unge udgangspunkt i deres egne erfaringer med fordomme og mødet med hinanden.

Tid:                15. juni kl. 16.30 – 17.15
Sted:             E13 Civiltinget – Kampeløkke Havn

 

Religionsfrihed under pres – i et demokratisk samfund

Religionsfriheden er stadfæstet i Danmarks Riges Grundlov. Men nu anfægtes denne frihed. For den stigende opmærksomhed omkring det at bære religiøse symboler vidner om, at lovgiverne vil begrænse udøvelsen af den personlige tro – i al fald for visse faggrupper. Den tilbagevendende debat om et forbud mod drengeomskæring og halalslagtning er også med til at sætte religionsfriheden under pres. Er det den spæde begyndelse til begrænsning af ytringsfriheden? For er en begrænsning af trosfriheden ikke samtidig en begrænsning af ytringsfriheden? Og er trosfrihed det samme som troslighed? Det er spørgsmål, der vedrører os alle, for det er en del af demokratiets DNA. Derfor sætter Kristen Demokraterne trosfriheden til debat og spørger, hvad rabbiner Jair Melchior, Det Jødiske Samfund, tidl. kirke- og kulturminister Marianne Jelved(R) og Landsformand Stig Grenov(KD) mener om en statsstyret trosfrihed. Ordstyrer er journalist Jon Kiellberg

Tid:                15. juni kl. 16.30 – 17.15
Sted:             C22 Kristen Demokraterne – Cirkuspladsen

 

Er der kærlighed i og mellem Abrahams sønner og døtre?

Rabbiner Jair Melchior deltager i debatten om ’Er der kærlighed i og mellem Abrahams sønner og døtre?’ Organiseret af Muslimernes Fællesråd.  Ramadan fasten brydes ca. 22:00. Danmarks længste Ramadan bord. Alle er velkomne. Fasten brydes med mad og lækkerier når solen går ned ca. kl. 22:00 som alle er velkommen til at være en del af. Inden da inviteres der til debat fra kl. 21:00 med overskriften ’Er der kærlighed i og mellem Abrahams sønner og døtre?’, hvor en imam (ikke bekræftet), Sognepræst Flemming Pless og rabbiner Jair Melchior debatterer med hinanden. De bliver hver især udfordret af debattør og stifter af Brobyggerne Özlem Cekic, der er ordstyrer. Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christensen vil sige nogle ord inden fastebrydningen om at bryde brød sammen. Initiativtager til denne debat er Özkan Kocak, politiker & imam Naveed Baig. Samarbejdspartnere er MFR (Muslimernes Fælles Råd), IKS ( Islamisk-Kristent Studiecenter), Foreningen Rosen og Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR)

Tid:                15. juni kl. 21.00 – 23.00
Sted:             A99 Pop-up Kultur – Danchells Anlæg

 

Religions- og livssynsfrihed: Minoritetsperspektiver

Lene Andersen deltager på vegne af Det Jødiske Samfund i debatten – Gælder religions- og livssynsfriheden også for de danske minoritetssamfund? Organiseret af Humanistisk Forum.

Hvordan står det til med religions- og livssynsfriheden i Danmark? I en ny rapport peger FN’s særlige rapportør på en række udfordringer for danske religiøse og livssyns-minoriteter: Folkekirkens særlige status, diskussioner af forbud mod omskæring, diskrimination af muslimer og manglende inklusion af ikke-religiøse livssynssamfund er blot nogle af de emner, FN-rapporten tager op. Forskellige danske minoritetssamfund – det humanistiske, det jødiske, det muslimske og det baptistiske – vil diskutere, hvilke udfordringer, der er de største, og hvordan vi bedst løser dem. Derudover vil en repræsentant for folkekirken give sit bud på folkekirkens rolle i styrkelsen af religions- og livssynsfrihed i Danmark.

Tid:                16. juni 12:00 – 13:00
Sted:             J38 Institut for Menneskerettigheder – Kæmpestranden[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”5099″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]