Search
Close this search box.

Det Jødiske Samfund tager skarp afstand fra brandattentatet imod Islamisk Trossamfunds lokaler i København. Der er søndag formiddag antændt brændbart materiale ved en bygning tilhørende Islamisk Trossamfund. Branden kunne – hvis ikke den var blevet opdaget i tide – have ramt de børn og familier, der deltog i søndagsskolen. Det Jødiske Samfund i Danmark udtrykker sin sympati med Islamisk Trossamfund og opfordrer myndighederne til at tage efterforskningen meget alvorligt.

Dan Rosenberg Asmussen udtaler: ‘Vi kender ikke fuldt ud baggrunden for branden, men kan konstatere, at politiet behandler sagen som ildspåsættelse. Det er meget uhyggeligt og dybt bekymrende, at det muslimske samfund i Danmark for anden gang inden for få måneder udsættes for ekstreme hadforbrydelser.’
Første gang var den 6. juni, da over 50 grave blev skændet på Den Muslimske Begravelsesplads i Brøndby. Det Jødiske Samfund udtrykker en meget klar bekymring for tendensen til stigmatisering, når det kommer til religiøse minoriteter.
‘Vi har alle et ansvar for at sige fra overfor had, frygt og fordomme,’siger Dan Rosenberg Asmussen.