Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]I november og december  er der valg til Delegeretforsamlingen. Delegeretforsamlingen er Det Jødiske Samfunds øverste lovgivende myndighed, der skal forestå valg af repræsentanterne og holde snor i økonomien. Valget er derfor uhyre vigtigt, hvis man interesserer sig for jødisk liv i fremtiden, og både har udfordringerne for øje, men også har visioner for, hvilken retning udviklingen i Det Jødiske Samfund skal gå.

Der er  opstillet tre lister til delegeretforsamlingsvalget: Liste A: MED FREMTIDEN I CENTRUM; Liste B) Tachles; og Liste C) Jachad. Nedenfor kan læses lidt om listerne, deres ideer, holdninger og visioner.

________________________________________________________

LISTE A: MED FREMTIDEN I CENTRUM

Der er for få kvinder i beslutningsprocesserne i DJS. Det betyder bl.a. at vi mister relationer til vores børn og unge, og at fokus på fremtiden ofte er fraværende i samtalerne om DJS.
Som moderne kvinder og mænd vil vi i ’Med fremtiden i centrum’ prioritere rummelighed, respekt for danske jøders liv og forskellighed. DJS’ medlemmer gifter sig for det meste med ikke-jøder. Og vi står stadig med en organisation, hvor aldersgennemsnittet er for højt, over 65 år. Det er ikke et fremtidsscenarie. Vi har ikke den endelige løsning, men vi ved at kultur og læring er veje at gå. Vi ved også at Carolineskolen er et rekrutteringsgrundlag og vi ved at DJS er rekrutteringsgrundlag til Carolineskolen.
Der er FOR LIDT fokus på hvordan disse to organisationer bruger hinandens netværk. OG så er der fortsat alt for lidt fokus på hvordan de forskellige jødiske retninger kan befrugte hinanden. For vores liste er et dynamisk mangfoldigt jødisk liv i DK, Norden og Europa alfa omega. Vi har en forpligtelse til at styrke os. Og det gøres ikke naturligt gennem øget sikkerhed og forskansninger. Disse ting skal være i orden, men de skal ikke skabe os og de skal ikke være forudsætningen for vores selvfortællinger. Mao. vi skal åbne os op imod den jødiske verdens foranderlighed. Der er så mange måder at leve sit liv på, og det skal vi kunne favne uanset ortodoksi og versioner af tilværelsen og jødisk liv:

Derfor har vi fokus på især 3 centrale indsatser:
1) Børn og unge – Hvad tilbyder vi som fællesskab, hvordan får vi skabt en attraktiv organisation, som gør det naturligt at melde sig ind og bidrage? Er DJS i bredeste forstand repræsenteret i DJS?

2) Åbne op og skabe kontakt til alle potentielle medlemmer uanset baggrund – Dette kan medføre en ændret struktur uden halakiske konsekvenser, men med fokus på mangfoldighed og behov. Uanset hvad bør vi udforske bevæggrunde for ikke at være medlem og ændre på os selv hvis vi fortsat udelukker!

3) Vi vil styrke kulturen indefra derfor ønsker vi at udvikle gudstjenesterne med et professionelt kor. Griber vi ikke fat i kvaliteten af vores samvær så forsvinder også dette samlingspunkt.

Se præsentation af kandidater fra listen her:

________________________________________________________

LISTE B:  TACHLES 

Tachles Listen indeholder 2 kandidater til genvalg, mens 7 er nyopstillet. Blandt listens spændes over en i 30-års alderen – tidligere med i DJUS, til dem der nu har solid livserfaring med i bagagen. Nogle kandidater er kendt fra CC – Danmark Loge & WIZO. Få er født i Polen, andre i Israel, alle vil vi prøve at forene så mange vinkler i MT/DJS som muligt.

Her er et udpluk af vore valg punkter:
• Bevarelse af den traditionelle jødiske midterlinie baseret på Halacha.
• Bevarelse af enhedsmenigheden.
• Styrke jødisk sammenhold for familier og enlige.
• Styrke ny- og genindmeldelser.
• Optimere jødisk undervisning for børn og voksne.
• Årlige MT/DJS arrangementer for provins medlemmer.

Listen over hvor Tachles kan gøre en aktiv indsats er længere end disse punkter.

Tachles betyder: ”Lad os komme til sagen” eller ”Sagens kerne er…” og hver kandidat håber også at man om muligt, vil stemme personligt ud fra kendskab og relationer til de opstillede. Godt nok har jeg været aktivt valgt til DF siden 1991, men jeg er overbevist om, at jeg fortsat kan yde en
indsats for de emner der tages op og bearbejdes i DF. Mit mod på yderligere virke i den nye valgperiode er fuldt intakt og det vil glæde mig om alle Tachles kandidaterne opnår et godt valg, Vi er ikke flere end ”hver fugl synger med sit næb” – hver opstillet har sit netværk, familie og venner. Stem på Tachles kandidaterne – ingen er jo ukendte. Tachles håber fortsat at forblive godt repræsenteret i den nye Delegeretforsamling fra 2019.

Ved valg til Delegeretforsamlingen (DF) i december 2018, bliver det femte DF-valg listen Tachles opstiller ved og er dermed den ældste – og mest traditions rige – liste i DF.

Se præsentation af kandidater fra listen her.

________________________________________________________

LISTE C: JACHAD 

Vi ønsker at DJS bliver samlingspunktet for alle jøder i Danmark. Med respekt for fortiden og forståelse for fremtiden, skal vi i fællesskab, gøre det attraktivt for ældre, midaldrende og unge at være en del og tage del i vores jødiske samfund. Vi skal
sammen nedbryde barrierer, gøre plads til alle og respektere hinandens ståsted. Løfter vi i flok, kan vi komme langt og det er netop det som skal sikre DJS også i mange generationer fremover.
• Hos os er fællesskabet i centrum
• Vi står for en alsidig forståelse af jødisk identitet – og arbejder for en moderne ortodoks menighed’
• Vi vil søge at samle alle jøder i Danmark til styrkelsen af den jødiske identitet, kultur og religion
• Vi ser det som vores fælles opgave at styrke aktiviteten for unge, voksne og ældre, gennem sommerlejre, kulturelle arrangementer, shabbatgudstjenester og foredrag
• Vi støtter op om medlemsdrevne aktiviteter
• Vi vil arbejde for et tættere forhold til skolen
• Vi står for åbenhed omkring samfundets drift.
• Vi står sammen – Jachad

Har du et forslag til et nyt tiltag eller en god ide, så støtter vi op om den.

danielhertz@gmail.com

Se præsentation af kandidater fra listen her.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6834″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]