Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Som det vil være de fleste bekendt, har der igennem snart halvanden år været ført en stor retssag ved Københavns Byret mod fire unge mænd, der alle var tiltalt for at have hjulpet terroristen Omar El-Hussein i forbindelse med terrorangrebet på synagogen og drabet på Dan Uzan sidste år.

Københavns Byret har i dag énstemmigt frifundet alle fire for medvirken til terror. De var tiltalt efter den hårde terrorparagraf, men blev dømt for mindre forhold. Strafudmålingen falder senere i dag, men anklagemyndigheden har endnu ikke besluttet sig for, om de vil anke til højere retsinstans. Sagen er med andre ord endnu ikke endelig afsluttet.

Det Jødiske Samfund I Danmark tager dommen til efterretning, og har derudover ikke yderligere kommentarer til sagen.

Vi anerkender, at de fire unge er blevet frifundet. Vi håber også, at sagsforløbet fører til selvransagelse og refleksion over, at had og fordomme ikke er en farbar vej til fredelig sameksistens mellem religiøse minoriteter.

For yderligere oplysninger kan henvendelse ske til politisk chef Jonas Karpantschof på mail jk@mosaiske.dk eller 26 79 59 44

 

Dan Rosenberg Asmussen                                      Jonathan Fischer

Formand                                                                  Næstformand[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”4351″ img_size=”medium” add_caption=”yes” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]