Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Det Jødiske Samfund i Danmark værdsætter PET og anklagemyndighedens professionelle arbejde, der ligger til grund for, at et enigt nævningeting ved Retten i Holbæk tirsdag kendte den 17-årige ”Kundby-pige” for skyldig i forsøg på terror imod to skoler, herunder den jødiske skole Carolineskolen på Østerbro i København.

Det Jødiske Samfunds næstformand Jonathan Fischer udtaler: ”Det er dybt tragisk, at internettet og de sociale medier er fyldt med hadsk propaganda, der i dette tilfælde har inspireret til terror. Vi ved, der er trusler mod jødiske institutioner og individer, men at en kun 15-årig pige kan finde på at planlægge et terrorangreb imod uskyldige børn og unge er uforklarligt og rystende. Samtidig må vi rose PET for hurtig indgriben inden pigen har haft mulighed for at udføre sine ugerninger. Det er tryghedsskabende for os alle, at PET har formået at være på forkant med udviklingen i denne sag.”

Det er Det Jødiske Samfunds håb, at der nu kan komme lidt ro omkring skolen, således at både elever, forældre og lærere har fred til at fokusere på hverdagen. Vi ser ligeledes frem til, at børnene ikke længere skal møde op på en skole under mediebevågenhed, som distraherer dem fra det, der er vigtigt på en skoledag.

Henvendelser vedr. sagen bør rettes til Det Jødiske Samfunds politiske chef, Jonas Karpantschof på tlf. 2679 5944 og ikke til Carolineskolen.

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”4123″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]