Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”En del af foredragsrækken Jøder i Mellemøsten” font_container=”tag:h5|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]løbet af det sidste årti er der i Egypten opstået ny interesse for den egyptisk-jødiske historie. Den har givet sig til kende på universiteter, på film og i egyptisk litteratur, hvor en række nye historiske romaner har haft jøder som hovedpersoner.

Men hvordan er den jødiske historie i Egypten egentlig forløbet? Hvilke politiske hændelser og sociale forhold har ændret de egyptiske jøders historie, og hvad er årsagen til den nye interesse for den?

Aftenens udgangspunkt vil være den ofte ukendte side af den egyptiske jødiske historie: Jøderne i det shiitiske Fatimide-kalifat i år 969-1174.
Lektor i historie, Dr. Phil., Phillip Ackerman-Lieberman fra Vanderbilt University kommer på besøg for at fortælle om denne interessante men lidet kendte epoke.

Efterfølgende rettes fokus mod det 20. og 21. århundredes egyptisk-jødisk historie. I dag bor der kun omkring 20 jøder i Egypten. Perioden er derfor præget af den næsten totale flugt af de 75.000 egyptiske jøder, som levede i Egypten indtil midten af det 20. århundrede.
Dr. Meir Masri fra Paris Universitet holde oplæg om denne periode, de moderne egyptiske-jødiske forhold og de geopolitiske spændinger, som har været og er med til at forme disse forhold. Dr. Meir vil være med os på Skype fra Jerusalem.

Afslutningsvis vil publikum få lejlighed til at stille spørgsmål til de to oplægsholdere. Da vi med denne foredragsaften ønsker at skabe dialog på tværs af kulturelle og sociale lag, sørger vi for lidt let mad som brød og hummus, hvilket giver anledning til en snak om aftenens tema.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”5712″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Tidspunkt: Søndag den 10. december, kl. 18.30 – 20.30

Sted: Københavns Universitet, Sønder Campus (Amager). Bygning 23. Auditorium. 23.0.49.

Indhold:
18.30: Phillip Ackerman-Lieberman
19.10: Dr. Meir Masri
19.35: Spørgetid

Arrangør:
NASIM
(Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten.)
Jødisk Informationscenter[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]