Search
Close this search box.

I forlængelse af politiets pressemøde om anholdelser torsdag den 14. december udtaler formanden for Det Jødiske Samfund:

“Vi har fulgt med i Politiets pressemøde og de oplysninger, der er kommet frem, og vi føler os tygge ved deres arbejde. Ligesom resten af offentligheden har vi ikke nogen oplysninger om, at der skulle være konkrete planer, der involverer jødiske institutioner i Danmark. Men det er kun naturligt, at politiet har stor synlighed og sikkerhed omkring jødisk liv i den kommende tid”.

”Vi opfatter politiets øgede tilstedeværelse som en præventiv foranstaltning og et udtryk for rettidig omhu. Vi er dybt taknemmelige for det arbejde, der bliver gjort såvel på gadeplan som i forbindelse med efterforskningen af verserende sager”.

I forlængelse heraf har vi i dag udsendt følgende til vores medlemmer: 

Opdatering om sikkerheden omkring jødiske institutioner

Der har torsdag været en række anholdelser flere steder i Danmark i en sag, som politiet forbinder til bandemiljøet og mistanke om terrorplaner.

Som det fremgår af pressen, er det en sag, som myndighederne tager meget alvorligt.

I den kommende tid kan man opleve, at der er mere synlig sikkerhed omkring jødiske institutioner, ligesom politiet på pressemødet i dag sagde, at der generelt ville være mere politi i København,

 I den forbindelse understreger Det Jødiske Samfund.

–          Vi har ikke kendskab til, at er har været en konkret trussel mod jødiske mål i Danmark, og beslutningen om at øge sikkerheden og synligheden skal ses som en præventiv foranstaltning og rettidig omhu.

–          Vi er i tæt dialog med Politiet og Politiets Efterretningstjeneste, der understreger, at det fortsat er sikkert at komme på jødiske institutioner og deltage i jødisk liv.  Man skal være agtpågivende i det offentlige rum, men det er stadig op til en konkret vurdering, om man vil bære jødiske symboler.

–          Trusselniveauet mod jødisk liv i Danmark er på samme niveau, som det har været de sidste to måneder, dvs. højt, men ikke højere, end at det stadig er sikkert at deltage i jødiske liv takket været en kæmpe indsats fra politiet, Forsvaret og vores egen sikkerhedsafdeling.

Det Jødiske Samfund