Search
Close this search box.

USA’s særlige udsending til bekæmpelse af antisemitisme, ambassadør Deborah Lipstadt, var i Danmark i sidste uge og havde møder med bl.a. justitsminister Peter Hummelgaard (S), repræsentanter fra Det Jødiske Samfund og flere andre.

Fredag eftermiddag talte hun for en fyldt synagoge, hvor hun endnu engang understregede den amerikanske regerings dedikation til at bekæmpe antisemitisme i hele verden.


“Når jeg rejser rundt i verden, plejer jeg at sammenligne antisemitisme med en advarselslampe, der fortæller, at værre ting er på vej. Ikke nødvendigvis værre antisemitiske ting, men at antisemitismen er et symbol på, at der er noget galt. Det er en trussel på flere niveauer. Det er først og fremmest en trussel mod jødiske samfund. Men det er også en trussel mod samfundets hjørnesten. Enhver, der accepterer antisemitismens konspirationsteori om, at jøderne kontrollerer bankerne, medierne eller regeringen har opgivet demokratiet. Derfor er det en trussel mod demokratiet og tilliden til demokratiet,” sagde Deborah Lipstadt i talen.

Talen kan høres i sin helhed her: