Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Efter hændelserne på årsdagen for krystalnatten 2019 har Det Jødiske Samfund modtaget utallige venlige hilsner og henvendelser på mail, i telefonen og på sociale medier fra helt almindelige danskere, der uopfordret har vist deres solidaritet og sympati med de danske jøder. Flere af de personer, der har været udsat for chikane, har efterfølgende haft samme positive oplevelse.

Sammen med udmeldinger fra alle sider af det politiske liv, foreningsliv og meningsdannere tegner der sig et billede af en overvældende støtte fra et samlet Danmark – og en forståelse for, at episoden skal tages alvorligt og ses i den historiske kontekst, som krystalnatten og jødeforfølgelser er.

“Jeg tror, at jeg taler for hele samfundet, når jeg siger, at vi er taknemmelige og bevægede over den støtte, vi har mødt. Jeg vil forsøge at besvare alle hilsnerne,” siger Det Jødiske Samfunds formand, Henri Goldstein.

Her er et lille udpluk af hilsner, Det Jødiske Samfund har modtaget på email fra privatpersoner.

Støtte og kærlighed. Vi står sammen med jer. Racismen må aldrig vinde.”

“Hold hoved koldt og fanen højt, Danmark er også jeres land!”

“Har nu set med afsky og lede hvad der er sket i går i Randers. For mig er det dråben, der får bægeret til at flyde over. Er der noget, jeg som ældre pensionist kan gøre? Være behjælpelig med? 

Det Jødiske Samfund har også noteret sig, at episoden er blevet fordømt på lederplads i bl.a. Berlingske Tidende og Politiken.

Fordømmelserne kom fra hele det politiske spektrum, og statsminister Mette Frederiksen (S) indledte spørgetiden i Folketinget tirsdag med den kraftigst mulige afstandtagen.

“Antisemitisme og racisme har ingen plads i Danmark. Politiet skal gøre, hvad de kan for at finde forbryderne og bekæmpe denne her form for kriminalitet. Vi skal som Folketing sende vores varmeste hilsner til Det Jødiske Samfund. Vi skal også være klar til at diskutere yderligere initiativer, hvis der er behov for det,” sagde Mette Frederiksen.

Vores pressemeddelelse om hændelserne på årsdagen for krystalnatten kan læses her. 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”7813″ img_size=”full” add_caption=”yes” style=”vc_box_rounded”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]