Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Af Tine Bach

Lysene stod og blafrede i vinden. I en lang række mellem Krudttønden og Københavns Synagoge havde Finn Nørgaard Foreningen og Dan Uzan Fonden i samarbejde med Det Jødiske Samfund tændt 1800 lys for et fordomsfrit og samlet Danmark. Det var en kold og grå februar-dag, men lysene snoede sig som en varm gylden kæde gennem byen. Der var ingen taler. Lysene talte for sig selv. Flere tusinde mennesker var mødt op ved Krudttønden, og efter få ord af Finn Nørgaards ven Ole Mølgaard bevægede folkemængden sig gennem byen mod synagogen. Man gik i stille prosession. Almindelige danskere side om side med politikere og ambassadører. Der var tid til refleksion og eftertanke.

Københavns Kommune havde slukket gadelygterne ved søerne. Man gik i stedet i stearinlysenes skær. Derefter gik turen over Dronning Louises Bro, ned ad Frederiksborggade mod Krystalgade, der hurtigt blev fyldt op med mennesker. ’Det er måske fordi I har hørt, at der ingen taler er, at så mange er dukket op,’ sagde formanden Dan Rosenberg Asmussen til alle de fremmødte, og en befriende latter bredte sig.
Igen havde danskere lagt blomster ved synagogen. Igen havde de tændt lys. Der blev snakket, der blev krammet, der blev fældet tårer. Men smilene var der også og håbet om et fordomsfrit og samlet Danmark.

 

Levende lys ved Søerne

Foto: Ole Stenum[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3553″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text]Foto: Lisa Rosenmeier

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3545″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text]Foto: Lisa Rosenmeyer

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]