Search
Close this search box.

Kulturfestivalen udvikler sig fortsat og er et af Det Jødiske Samfunds vigtigste redskaber til dialog med omverden. Særligt i år, hvor det sidste halve år har været præget af antisemitisme og utryghed.

 

Af Michael Rachlin

 

Det er en særlig tid, og det er derfor også en særlig kulturfestival, der åbner dørene søndag den 2. juni. Omdrejningspunktet for årets program har været ”dialog”, hvilket synes at være en mangelvare i den tid, der er fulgt efter den 7. oktober 2023.
Det fortæller Jacob Zylber, mangeårig festivalleder og kulturansvarlig i Det Jødiske Samfund i Danmark.

” Dialog, forståelse og fællesskab er vigtigere end nogensinde før. Og det håber vi afspejler sig i programmet. Årets program er nøje udvalgt for at bringe os tættere på hinanden, og vi håber, at publikum vil tage godt imod de mange og alsidige arrangementer, siger Jacob Zylber, som forklarer, at dialogen bl.a. kommer til udtryk i et samarbejde med et rekordstort antal udenlandske ambassader.
”Som en del af programmet deltager intet mindre end 15 ambassader med events på årets festival, hvilket for os i høj grad vidner om, at samfundet har et ønske om gensidig forståelse og dialog, og det sætter vi stor pris på.

Sangen på ladino

Blandt højdepunkterne i musikprogrammet finder vi – traditionen tro – Benjamin Koppel. Han vil dele scenen med to fremtrædende solister: sin datter, trompetisten Astrid Koppel, og sangerinden Jasmin Gabay. Publikum vil også få chancen for at opleve Nani Noam Vazana, en kunstner, der er blandt de få, som skriver og komponerer på det truede sprog ladino. Hendes musik hylder emner som migration, kønsroller og kvindelig empowerment. Den anerkendte danske pianist Poul Rosenbaum, som også er leder af Copenhagen Summer Festival, præsenterer i år den talentfulde klarinettist Gerbrich Meijer ved en særlig koncert. De vil optræde med et varieret repertoire, der omfatter værker af Poulenc, Niels W. Gade, Gershwin og Kovacs – Sholem Aleikhem.

Ligesom sidste år vil der være kunstbasar med unge jødiske kunstnere, film, foredrag og oplæg. Bl.a. vil det sidste halve års mest omtalte danske freelancejournalist, Jotam Confino, søndag den 9. juni.

Traditionen tro vil der også være et bredt udvalg af lækker mad fra køkkenet i Det Jødiske Hus.

Programmet er vedlagt dette nummer er Jødisk Orientering – og kan ses på jkfestival.dk

Alle aktiviteter ved festivalen er gratis – undtagen de større arrangementer som koncerter osv. 

Læs mere om billetsalget her.