D. 10. juli 2015

I denne uge var synagogen scene for optagelser til filmen ’Fuglene over Sundet’. Filmen, der kommer i biograferne i 2016 handler om flugten til Sverige i 1943. De aktuelle scener fra synagogen viser bl.a. den morgen, da rabbiner – og senere overrabbiner – Marcus Melchior i forbindelse med gudstjenesten advarer menigheden om de forestående jødeforfølgelser.
En række af menighedens medlemmer deltog sammen med andre statister i optagelserne i synagogen. Som beskrevet er filmen baseret på virkelige hændelser. Det er en film om overlevelse, og centralt står Arne Itkin, en dengang berømt dansk-jødisk jazzmusiker, der bor i København med sin kone og Jacob, parrets femårige søn.
Filmen bliver produceret af SF Film Production efter et manuskript af Per Daumiller og Nicolo Donato, der i øvrigt er barnebarn af en af karaktererne i filmen. På rollelisten er blandt andre Lars Brygmann, Nicolas Bro, David Dencik, Laura Bro, Jacob Cedergren og Danica Curcik.
Optagelserne fortsætter i kommende uge i Gilleleje, der i oktober 1943 var centrum for flere flugtruter over Øresund.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.