Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Søndag d. 29. maj 2016 uddelte Folketinget sin nystiftede hæderspris til henholdsvis Dan Uzans Mindefond og Finn Nørgaard Foreningen. Overrækkelsen fandt sted på Christiansborg, hvor der i samme forbindelse blev opsat to mindeplader til ære for Dan og Finn.

”Hædersprisen har til formål at ære en civil person, som har udvist ekstraordinært heltemod ved med sit eget liv som indsats at forsøge at beskytte og redde andres liv, og som omkom under forsøget, og hvor der var tale om politiske forbrydelser, terror eller attentater rettet mod vores åbne, demokratiske samfund og frihedsrettigheder.”
Folketingets formand Pia Kjærsgaard pointerede I sin tale, at “det bestemt ikke er en pris, vi har lyst til at uddele nogensinde igen”.

Med prisen følger 200.000 kr., som skal tildeles velgørende formål, som skal godkendes af Præsidiet på indstilling fra de efterladte. Dan Uzans familie har valgt at tildele prisen til Dan Uzans mindefond.

Yderligere information kan findes på Folketingets hjemmeside; http://www.ft.dk/Aktuelt/Nyheder/2016/05/Haederspris_uddelt.aspx?param1=abb[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6967″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][vc_column_text]Mindeplader opsat på Christiansborg til ære for Finn Nørgaard og Dan Uzan.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6960″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][vc_column_text]Pia Kjærsgaard overrækker hædersprisen til Sergeot Uzan.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]