Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Fotoudstillingen: 50 år i Danmark

Udstillingen er en markering af 50-året for ankomsten af jøder fra Polen til Danmark

Fotoudstilling af JERRY BERGMAN – MARIAN HIRSCHORN – STEFAN WURZEL
– flygtninge fra 1969
10. – 14. februar 2020
Brøndsalen – Det Kgl. Haveselskab
Pile Allé 14 A – 2000 Frederiksberg
Mandag – fredag kl. 12 – 19 & søndag kl. 14 – 17
Gratis adgang

I aneledning af udstillingen skriver formand for Coordination Committee Henia Vrazda

 

Jubilæumshilsen
I 2019 var det 50 år siden, jøder fra Polen ankom til Danmark.
Det Jødiske Samfund i Danmark og Coordination Committee valgte at markere jubilæet sammen med andre institutioner,organisationer og foreninger med mange arrangementer i løbet af 2019. Og også ind i 2020.
Ankomsten af jøder fra Polen til Danmark var et resultat af Seksdagskrigen i Israel i 1967 og de antisemitiske begivenheder i Polen i marts 1968. Kun 23 år efter holocaust blev det jødiske folk fordrevet fra deres land, hvor flere familier havde levet i mange hundrede år.

”Statsløse” jøder begav sig til forskellige lande heriblandt ca. 3.000 til Danmark, som betingelsesløst åbnede sine døre for dem. TAK, DANMARK!

Derfor udtrykkes taknemmelighed over for Danmark, der med åbne arme tog imod flygtninge fra Polen, samt det danske samfund for al den støtte og hjælp, der blev ydet af de danske og jødiske institutioner, foreninger, erhvervsdrivende samt private personer i den meget vanskelige tid. Flygtningene er blevet en del af det danske og jødiske samfund og anerkendes som en del af hovedkræfterne i udviklingen af disse samfund.

Blandt dem, der kom til Danmark dengang, var folk af forskellige professioner: bl.a. kunstnere, film- og teaterfolk, forfattere, og mange andre der alle har sat et aftryk på dansk kultur, kunst, film, teater, forfatterskab, forskning, medicin, innovation, arkitekt- og ingeniørkunst, computerverden og mange andre områder. Deres børn voksede op i Danmark og får i deres nu voksne liv en stor anerkendelse for deres bidrag til det danske samfund.

Derfor har det Jødiske Samfund i Danmark samt Coordination Committee valgt at præsentere tre jødiske fotografer Jerry Bergmann, Marian Hirschhorn og Stefan Wurzel– flygtninge fra 1969 – ved en udstilling af deres billeder.

En stor tak for støtten fra Nykredits Fond, Velux Fonden og Kamma og Harald R. Melchiors Fond.

Uden deres hjælp kunne denne udstilling ikke blive til.

Også en stor tak til alle tre fotografer.

Og først og fremmest – tak til Danmark for de første 50 år.

Formand for

Coordination Committee

Henia Vrazda[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]