Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Formandsskifte i Det Jødiske Samfund
Dan Rosenberg Asmussen har efter fem år på formandsposten valgt at stoppe som repræsentant og fratræder dermed også som formand for Det Jødiske Samfund. Baggrunden for Dans fratræden er udramatisk – et stigende arbejdspres på jobbet.

Som ny formand har repræsentantskabet enstemmigt valgt Henri Goldstein, Ted Rosenbaum fortsætter som næstformand. Der vil blive valgt en ny repræsentant ved det kommende delegeretforsamlingsmøde d. 28. maj.

Henri Goldstein er fhv. overlæge i gynækologi og obstetrik og han driver i dag sin egen klinik ved Svanemøllen.

Henri er en ivrig debattør omkring jødiske emner herunder Israel, og har forfattet flere bøger om bl.a. jødisk etik.
Henrik er født i 1948 og er gift med Vivi, sammen har de to voksne og gifte sønner der begge er bosat i Israel.

Tak til Dan for en kæmpe indsats
Ted Rosenbaum, næstformand i Det Jødiske Samfund skriver:

” Der skal lyde en dybfølt tak til Dan for den store indsats som formand for Det Jødiske Samfund.
Dan har i sin formandstid haft som lod at navigere Det Jødiske Samfund igennem nok de største kriser siden Anden Verdenskrig.

Før min tid i repræsentantskabet stod Dan, sammen med Jonathan Fischer, som et absolut samlingspunkt i forbindelse med terrorangrebet i København. Det var en hård tid, og Dan fremstod her som en stærk og empatisk leder, der formåede at samle vores lille samfund i en sort tid.
De seneste år har båret meget præg af en heftig omskæringsdebat. Også her har Dan taget ansvar og stillet sig frem i en ubehagelig og skinger arena. Dan har på fornemste vis repræsenteret Det Jødiske Samfunds holdninger på skærmen og i spalterne, men også i lige så høj grad ved den store indsats bagved linjerne i forbindelse med strategiske overvejelser og koordinering af indsatser. Omskæringsdebatten er på ingen måde forbi, men jeg tror ikke, at vi var kommet så langt uden Dans indsats.

Udover ovenstående krisehåndteringer for at beskytte jødisk liv i Danmark, har Dan i sin formandstid også – på en eller anden måde – haft overskud og overblik til at søsætte projekter, der skal sikre jødisk fremtid i Danmark. Dan har blandt andet taget ansvar for synagogerenoveringen og oprettelsen af Jødisk Informationscenter, men nok lige så vigtigt har Dan haft mod til at træffe de svære beslutninger i de interne rækker – mod som andre ikke ville have haft.

Ovenstående er blot et lille uddrag af Dans indsatser over årene. Det Jødiske Samfund har de sidste år været igennem nogle uhyggelige og voldsomme oplevelser og politiske storme, og alligevel synes jeg, at vi står stærkere og mere klar til at arbejde for en bedre fremtid, end vi gjorde for blot nogle år siden – ikke mindst takket være Dan.
Det Jødiske Samfund har været heldige at have haft Dan som formand i denne historiske tid. Fremtidens jødiske samfund vil have meget at takke Dan for.

Henri Goldstein tager stafetten nu, og jeg ser frem til samarbejdet med Henri og de øvrige repræsentanter og delegerede, især med henblik på at påbegynde et ambitiøst og inkluderende strategiarbejde.

Ted Rosenbaum, næstformand i Det Jødiske Samfund 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”7510″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]