Som altid er efteråret tid til nogle af de vigtigste jødiske helligdage, der markerer både refleksion, fornyelse og glæde.
 
  • Rosh Hashanah begynder om aftenen den onsdag den 2. oktober og slutter den 4. Dette er det jødiske nytår, som fejres over to dage. Det er en tid for refleksion over det forgangne år, samt bønner for et godt og sødt nytår. Traditionelt blæses der i et vædderhorn (shofar), og man spiser æbler dyppet i honning som symbol på ønsket om et sødt nytår. Det jødiske nytår markerer indgangen til år 5785
 
  • Jom Kippur begynder kl.18 fredag den 11. oktober. Ti dage efter Rosh Hashanah kommer Jom Kippur, også kendt som forsoningsdagen. Dette er den helligste dag i den jødiske kalender, hvor jøder faster i 25 timer og tilbringer dagen med bøn og selvransagelse for at opnå forsoning med Gud. På grund af Jom Kippur deltager Det Jødiske Samfund ikke i årets kulturnat. 
 
  • Sukkot er 16.-23. oktober. Sukkot er en glad højtid, der varer i syv dage. Den fejrer høsten og mindes israelitternes 40 år i ørkenen. I denne periode bygger jøder en sukkah (en midlertidig hytte) og spiser måltider i den for at mindes ørkenvandringen
 
  • Shemini Atzeret og Simchat Torah er 23.-25. oktober. Disse to dage markerer afslutningen på Sukkot. Shemini Atzeret er en dag for eftertanke og bøn for regn til den kommende vækstsæson. Simchat Torah fejrer færdiggørelsen og genstarten af den årlige Torah-læsningscyklus med festlige processioner og dans med Torah-rullerne.

 

For tidspunkter for gudstjeneste, faste mm henvises til nyhedsbrevet. 

Det Jødiske Samfund udgiver som altid en vægkalender for det kommende år. Den kan købes i sekretaritet i Krystalgade og på Dansk Jødisk Museum.