Search
Close this search box.

Vi har modtaget følgende fra Henri Goldstein, formand for Det Jødiske Samfund

 

Det er på én gang let og svært at skrive en gratulation til Jan Lexner. Dels har jeg kendt ham i over 70 år, og dels har han ydet så enormt meget til Det Jødiske Samfund, at man ikke ved, hvad der skal fremhæves – der er simpelthen ikke plads til det hele.

Jan er opvokset i et traditionelt jødisk hjem – ikke ekstrem ortodoksi, men med stor tolerance. Hjemmet var præget af varme, hjertelighed og ikke mindst en meget stærk social forståelse for mennesker, der havde svære livsvilkår. Frivilligt arbejde var en naturlig del af hverdagen. Jan har taget disse egenskaber med sig i voksenlivet, da han fik egen familie. Han har i årevis fungeret som ulønnet kantor i synagogen, og han har sunget til et utal af begravelser og mange bryllupper. Han har aldrig bedt om en krone for dette flotte engagement.

 

Det menighedspolitiske område har haft Jans store interesse. Han har været medlem af Delegeretforsamlingen (valgt med høje personlige stemmetal), og han har været medlem af Repræsentantskabet. Jan har altid arbejdet for bredde/tolerance, så der skulle være plads til alle, religiøse som ikke-religiøse jøder. Sammen med de officielle hverv har han i det stille/skjulte hjulpet en lang række mennesker, der havde det svært. Jan siger aldrig noget selv!

 

I sit professionelle liv er han uddannet buntmager, men skiftede hurtigt til forretningslivet, hvor han har haft flere topstillinger i Magasin-koncernen og har desuden været direktør for Illum. Jan har dertil været formand for Cityforeningen og drevet selvstændig virksomhed. Børn og børnebørn er bosat i udlandet, så en del af pensionistlivet går med rejser sammen med Lone.

 

Det Jødiske Samfund glæder sig over at have Jan i sin midte og ønsker mazal tov. Han er i øvrigt bortrejst på dagen, 1. okt.

 

Henri Goldstein