Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Selskabet ønsker at øge interessen for slægtsforskning gennem møder, workshops og nyhedsbreve og ved at muliggøre udveksling af erfaringer, gensidig hjælp og kontakt mellem medlemmerne

Jødisk slægtsforskning og -historie er ifølge sin natur i bogstavelig forstand grænseoverskridende, og selskabets arbejdsområde er derfor hele verden i nært samarbejde med nationale og internationale foreninger og institutioner med samme interesseområder – specielt de ca. 80 andre jødisk genealogiske selskaber verden over gennem den internationale sammenslutning af jødisk genealogiske selskaber samt JewishGens specialgruppe for Skandinavien.

Især samarbejdet med Hamburger Gesellschaft für Jüdische Genealogie e.V. (JGS-Hamburg) er frugtbart, og der afholdes regelmæssigt fællesmøder mellem de to selskaber. JGS-Danmark er også blevet optaget som medlem i Dansk Historisk Fællesråd.

I 2011 har et af JGS-Danmarks medlemmer etableret et website ”Mosaiske Begravelser og Gravsten indtil 1886 www.tom.brondsted.dk/mosaiskebegravelser  – en fotografisk database over mosaiske begravelser i Danmark.

Databasen medtager samtlige 10 begravelsespladser i provinsen og den store begravelsesplads i Møllegade i København. Den reflekterer således stort set alt vi kender til af jødiske begravelser i Danmark indtil 1886, hvor Mosaisk Vestre Kirkegård i København blev taget i anvendelse. Databasens hovedformål er at dokumentere, dvs. affotografere og identificere de gamle gravsten på kirkegårdene. De fleste udelukkende med hebraiske inskriptioner og mange knap læsbare mere.

I 2013 fusionerede Selskabet for Dansk Jødisk Historie og Jødisk Genealogisk Selskab i Danmark (JGS), således at den af JGS opbyggede “Dansk Jødisk Genealogisk Database” nu er tilgængelig for alle selskabets medlemmer, der har e-mail adresse, ligesom alle de materialer, der før var at finde på JGSs hjemmeside, nu er tilgængelige her

Kontakt: kontakt@sdjh.dk.

www.sdjh.dk

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]