Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]MOR KARBASI MED BAND, en af de unge store divaer på verdensscenen kommer til København.

Mor Karbasi er israelsk verdensstjerne med marokkansk og persisk baggrund og vokset op i Jerusalem, men nu bosat i England.
Hendes musik kombinerer eksotiske toner med velkendt verdensmusik. Hendes navn kom pludseligt på alles læber, da hun udgav sit først album i 2008. Hendes ry har vokset støt siden. Hendes pragtfulde stemme og scenetække erobrer publikum, hvor end hun optræder.

Mors første album ‘The Beauty and the Sea’ (produceret af Grammy prisbelønnede producent Matt Howe og af multi-instrumentalist Joe Taylor) modtog fantastiske anmeldelser: hun blev straks placeret sammen med sådanne globalt berømte sangere som Mariza og Estrella Morente, en fantastisk sammenligning, men den beskriver ikke hendes unikke sangstil og kompositioner, der fører os ind i det gamle sprog, Ladino.

Hendes andet album, ‘Daughter of the Spring’, etablerede hende som en opadgående diva på verdensmusikscenen og førte til omfattende turné i Europa, Marokko og USA.

“Hendes tredje album” La Tsadika “er en rejse rundt i hendes marokkanske verden.
Mor Karbasis lidenskabelige fortolkning af de traditionelle sephardiske og marokkanske melodier, samt egne kompositioner, kombineret med Tom Cohns musikalske fortolkning har resulteret i et unikt album. Medvirkende til dette er et samarbejde med Itamar Doari, Mark Eliyahu, Salvador Guitierre og Joe Taylor.
Jewish Culture in Copenhagen som er arrangør af denne koncert har tidligere gæstet nogle af disse fremragende musikere.

Det sidste og fjerde album, ”The Eyes of a Bride”, er et nyskabende og indsigtsfuldt skridt, der forbinder Nordafrika, hvor den jødisk-sephardiske verden møder den berberiske musik tradition. Dette blev indledt allerede på hendes sidste album ‘La Tsadika’, og endnu en gang bringer hun opfindsomt en fjern verden til nyt liv med mange nye kompositioner med stjernemusikere som Richard Bona, The Tomatito-Family og Kai Eckardt

Pladeselskaberne slås for at udgive hendes albums og pladeselskabet blev nomineret til Grammy. I musikprojektet Awakening Beyond, synger Mor med den legendariske Tina Turner.

Men det er hendes stemme, som gør hende helt speciel, både skrøbelig og stærk, denne vikler dig om sin lillefinger, mens du er på vandring i hendes univers og fortaber dig i en labyrint af arabesker.

Jewish Culture in Copenhagen er meget glade for at kunne fejre det jødiske nytår  med denne specielle koncert og der bliver serveret æbler og honning som sædvanlig i pausen i anledning af det jødiske nytår.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6820″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Sted: Teater Bremen, Nyropsgade 39-41,
1602 København V 

Tidspunkt: 3. oktober kl. 19:30

Billetpriser: normalpris 250 kr.
Politiken Plus og medlemmer af Det Jødiske Samfund 200 kr.

Har du ikke Myshop eller er medlem af Politiken Plus kan du maile til jewishculture@gmail.com og indbetale på reg 1551 konto 4589357248 eller på Myshop 43662

Billetterne udleveres 1 time før koncerten i Teater Bremen[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]