[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]200 år efter Jødefejden
Her i september er det 200 år siden, den eneste regulære danske pogrom fandt sted. I den anledning udgiver Bent Blüdnikow en lille bog om “Jødefejden” i 1819 på Aarhus Universitetsforlag.
“Det fascinerer mig, at jøderne i århundreder var den eneste minoritet, der skilte sig markant ud fra den danske befolkning. Generelt blev jøder behandlet bedre end i andre europæiske lande, men i 1819 blev de angrebet og forfulgt i både København og flere provinsbyer. Urolighederne var udtryk for etnisk had og blandt de alvorligste folkelige opstande, Danmark har oplevet,” fortæller Bent Blüdnikow. der – som det vil være de fleste bekendt – er historiker og journalist på Berlingske Tidende.
”Jeg er historiker og jøde og har skrevet bredt om dansk-jødiske forhold. I urolige tider som i dag, hvor politi og militær må passe på det jødiske mindretal her i landet, er det godt at kaste et blik bagud. På den måde kan vi forstå, hvorfor man satte spørgsmålstegn ved jøderne som en del af samfundet, og hvordan hadet kunne opstå. Og vi kan fortælle, at jøderne i dag er fuldt integreret,” siger Bent Blüdnikow.
Jubilæet er desuden blevet markeret med møder og flere indlæg i pressen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”7714″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]