Search
Close this search box.

Denne sabbat blev en af de sværeste, som staten Israel har oplevet i lang tid.

Da vi på Holocaust mindedagen sad ved sabbatsbordene, blev vi rystede over nyheden om, at 7 civile var blevet myrdet ved indgangen til synagogen i Neve Ya’akov-kvarteret i Jerusalem. Blandt de myrdede er 6 israelske statsborgere og en ukrainsk statsborger.

Som altid går fonden for Victims of Terror fra Keren Hayesod og dens moderorganisation Jewish Agency til øjeblikkelig handling for at arbejde sammen med Israels myndigheder, for at tilbyde øjeblikkelig, presserende tiltrængt assistance.

Nedenfor er information om de dræbte, delt af Yael Raz, direktøren for fonden
Et ægtepar, Eli Mizrahi og Nathalie Mizrahi Ziskin. Eli og Nathalie hørte pistolskuddene, uden at tænke sig om to gange skyndte de sig udenfor for at hjælpe ofrene. De blev myrdet, mens de forsøgte at redde andre. Raphael Ben Eliyahu efterlader sin mor Violetta, sin kone Tanya og fire børn. Asher Natan Morli, kun 14 år gammel. Shaul Chai blev 68 år gammel og efterlader sig tre sønner og en datter. Sosonsky, blev kun 26 år gammel, efterlader sine forældre og 3 søskende. Irina Korlova, 59 år gammel, statsborger i Ukraine, har arbejdet i Israel i omkring seks år som omsorgsperson.

Fondens team er altid i beredskab og kunne straks handle for at støtte familierne.
På nuværende tidspunkt arbejder vi i samarbejde med myndighederne i Jerusalem og Beit Shemesh for at tilbyde nødhjælp og støtte familierne til ofrene. De sårede vil også modtage nødhjælp fra fonden. Vi er også i kontakt med Shaare Zedek hospitalet vedrørende far og søn, en IDF-officer, som lørdag blev evakueret i alvorlig tilstand fra terrorangrebet i byen David.

Vi er forpligtet til at opfylde vores pligt og dele det lille lys og den hjælp, vi kan give, på vegne af verdens jøder. Keren Hayesod og dens moderorganisation Jewish Agency arbejder for at opbygge et israelsk samfund med partnerskab, respekt og håb. Vores arbejde i Østjerusalem og i mange arabiske samfund over hele Israel fortsætter naturligvis også på denne svære dag.

Du kan give en donation gennem ved overførsel til Danske Bank: Reg. nr. 9570, konto nr. 13227950
eller til MobilePay: 750974 – scan også vedlagte QR-kode for nem betaling. Mærk venligst med “Victims”.

Med venlig hilsen

Keren Hayesod Danmark