Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]13. januar 2016 blev en 15-årig pige i Kundby varetægtsfængslet og sigtet for mistanke om besiddelse af sprængstoffer og billigelse af terror. En 24-årig mand har siden meldt sig selv. Begge er fortsat varetægtsfængslet.

Sagen har indtil i dag været mørklagt og kørt for dobbeltlukkede døre. I forbindelse med en fristforlængelse af varetægtsfængslingen kom det i dag frem i Retten i Holbæk, at den nu 16-årige pige og den 24-årige mand ’sigtet for besiddelse af bombemanualer, TATP, og at have planlagt at ville bombe den jødiske skole, Carolineskolen, på Østerbro’ samt at ville bombe Sydskolen i Fårevejle.

Ikke overraskende vækker sagen bekymring blandt elever og forældre på Carolineskolen samt blandt medlemmer af Det Jødiske Samfund.

Det Jødiske Samfund vil gerne understrege, at den 16-åriges planer ikke har været forsøgt ført ud i livet, og at der er tale om en sigtelse og ikke en domfældelse. Det er vigtigt at betone, at Københavns Politi såvel som PET ikke har ændret det nuværende sikkerhedsniveau.  Det Jødiske Samfund er i tæt dialog med myndighederne og er helt tryg ved PETs og Københavns Politis vurdering af sikkerhedssituation omkring de jødiske institutioner.

”For os bekræfter denne sag, at myndighederne tager vores sikkerhedssituation yderst alvorligt, og der er gennemført et effektivt og forebyggende politiarbejde  siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”2746″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]For yderligere oplysninger og pressekontakt:
For yderligere oplysninger og pressehenvendelser kontakt Det Jødiske Samfunds politiske chef, Jonas Karpantschof på 3317 0052 eller på jk@mosaiske.dk[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]