Search
Close this search box.

Det er bekymrende, at teaterfestivalen CPH Stage har valgt at aflyse et besøg af den israelske instruktør Roy Horovitz, som det fremgår af en artikel i Berlingske Tidende torsdag. 

Hvis aflysningen udelukkende sker, fordi Roy Horovitz er jødisk israeler, er det uacceptabelt, og et tegn på at krigen i Gaza bliver ført videre i dansk kulturliv. Det siger formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.

”Vi har fuld forståelse for, at der er stærke følelser i spil, når det handler om krigen mellem Hamas og Israel. Men hvis dansk kulturliv bliver inddraget i krigen, gavner det kun dem, der vil splittelse og polarisering. En teaterinstruktør har ikke noget medansvar for den israelske regerings politik. Og det er desværre et tegn på en bekymrende tendens, hvor israelere og jøder generelt bliver stillet kollektivt til ansvar. Intet menneske skal dømmes ud fra, at han eller hun er født ind i en bestemt gruppe, ” siger Henri Goldstein.

Han undrer sig, hvis begrundelsen for aflysningen skulle være sikkerhed, som det fremføres i artiklen. Samme instruktør kommer nemlig til Jødisk Kulturfestival, der finder sted fra 2. til 9 juni.

Lederen af Jødisk Kulturfestival, Jacob Zylber, understreger, at man hverken har haft sikkerhedsmæssige eller politiske betænkeligheder ved at invitere Roy Horovitz

”Vi er en festival, der repræsenterer jødisk kultur fra mange forskellige lande. I år har vi indslag fra 15 forskellige lande. Vi har været i kontakt med Roy Horovitz i over et halvt år, og vi har kun forholdt os til, at han er en kendt teatermand med et vigtigt kunstnerisk budskab,” siger Jacob Zylber.