Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Krystalnatinitiativet

Krystalnatinitiativet markerer Krystalnatten for at mindes ofrene og minde offentligheden om, hvad der skete – og at det kan ske igen, hvis vi ikke er os bevidst om, hvad der drev den udvikling frem dengang

PROGRAM 9. NOVEMBER KL. 17

Velkommen ved næstformand i byggefagene Claus Westergren

Talere

Dan Rosenberg Asmussen (Det jødiske Samfund)

Naveed Baig (imam, Dansk-Islamisk Center)

Louise Holck (Inst. f. Menneskerettigheder)

Oplæsning:

Jesper Christensen (skuespiller) og Linda Herzberg

Musik:

Radiant Arcadia

Bemærk at arrangementet er flyttet til Kultorvet.

____________________________________

Den 9. november 2018 er det 80 år siden nazistiske bander og bøller overfaldt jødiske borgere, butikker, synagoger og ejendomme i Tyskland og Østrig. Mange blev slået ihjel og store værdier – kulturelle og økonomiske – gik tabt.

Krystalnatten, som dette brutale overfald kom til at hedde, blev det første organiserede og planlagte overgreb på jøder og indledningen til den nazistiske kampagne, hvis brutale slutmål blev udryddelse af seks millioner jøder, romaer, politiske anti-nazister, handikappede, homoseksuelle og andre, som ikke fandt plads i nazisternes Tredje Rige.

Krystalnatinitiativet[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6918″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Krystalnatinitiativet:

Aldrig mere en Krystalnat har siden 1993 afholdt fakkelmanifestation den 9. november på årsdagen for nazisternes overfald på jøder i Tyskland og Østrig i 1938.

Initiativet er samlet om at markere modstand mod racisme og diskrimination og for tolerance, dialog, ytringsfrihed og ligestilling.
Som græsrodsinitiativ er vi partipolitisk neutrale. Ligeledes forholder vi os som initiativ ikke til konkrete konflikter ude i verden, herunder Mellemøsten.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]