Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Den 14. og 15. februar 2016, på årsdagene for angrebene ved Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge, vil vi lade lys i mørket være symbolet på, at vi som københavnere og danskere står sammen om at bekæmpe fordomme, had og radikalisering, men arbejder for frihed, diversitet og mangfoldighed.

Angrebene var et anslag imod frihed, medmenneskelighed og fællesskab. Markeringen skal bruges til at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, men også til at se fremad for at sikre et fordomsfrit og samlet Danmark.

Sammen vil vi tænde en kæde af levende lys, fra Krudttønden på Østerbro til synagogen i Krystalgade. De 1800 lys, der kommer til at dække den 3.6 km lange rute, kan tændes af alle, der ønsker at deltage fra kl 17.00 den 14. februar. Alle er også velkomne til at medbringe deres eget lys. Kl. 17.00 vil vi i fællesskab gå fra Krudttønden til synagogen.

Lysene vil brænde hele natten for at minde os om, hvad had, fordomme og radikalisering kan føre til. Sammen vil vi lade lyset tale i mørket – og i fællesskab reflektere og mindes.

Der vil ikke være taler i forbindelse med markeringen, da vi ønsker at lade lysene tale for sig selv. Det er et apolitisk arrangement lavet i samarbejde mellem Finn Nørgaard Foreningen, Dan Uzan Fonden og Det Jødiske Samfund i Danmark.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”3515″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text]Den 14. februar kl. 17.00 vil vi i fællesskab gå fra Krudttønden til synagogen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]