Search
Close this search box.

Arrangementet er udsolgt

 

Søndag den 19. november fra kl. 12.30-17:00 holder Jødisk Kulturfestival for andet år i træk en eftermiddag i den jødiske litteraturs tegn for alle bogelskere.

Det kommer til at foregå i Det Jødiske Hus, hvor det er lykkedes os at samle fem spændende danske og udenlandske forfattere. De har alle udgivet – eller udgiver snart – nye værker og vil præsentere os for jødiske vinkler på vidt forskellige genrer som skøn- og faglitteratur, graphic novels og selvbiografi med jødiske temaer. 

Vi har igen allieret os med redaktør af Jødisk Orientering, Michael Rachlin, som interviewer forfatterne og leder os igennem eftermiddagen.


Tid: søndag den 19. november kl. 12.30 – 17.00

Joanna Rubin Dranger

Joanna Rubin Dranger (født 1970) har udgivet flere meget omtalte grafiske romaner siden debuten i 1999. Hun er professor på Konstfack i Stockholm. I hendes seneste værk Ihågkom oss till liv ("Husk os til live", ikke udkommet på dansk) undersøger hun, hvad der førte til hendes mosters selvmord. Den 31. oktober vandt Joanna Rubin Dranger Nordisk Råds Litteraturpris. Joanna Rubin Dranger får Nordisk Råds litteraturpris 2023 (norden.org)

Flemming Møldrup

Flemming Møldrup (født 1969) er kendt som tv-vært og livsstilsekspert og har udgivet flere børnebøger. Han er på trapperne med en selvbiografi, som bl.a. handler om at have en israelsk far og vokse op med en blandet identitet. Bogen vil danne udgangspunkt for en samtale om at vokse op med jødisk ophav i Danmark.

Mikołaj Grynberg

Mikołaj Grynberg er en polsk forfatter, fotograf og journalist. Han er kendt for sit arbejde i spændingsfeltet mellem prosa og dokumentation. Hans arbejde har ofte fokuseret på emner som hukommelse, historie, identitet og menneskelig erfaring. Bogen Spektakel, der netop er oversat til dansk, handler om polske jøders skæbne efter Anden Verdenskrig.

Klaus Rothstein

Klaus Rothstein (1964) er litteraturkritiker og kommentator ved blandt andet Weekendavisen. Med udgangspunkt i hans seneste bog, Den sorte mand. Racisme, woke og hvidhed i dansk litteratur, vil vi have en samtale om repræsentation i en jødisk-europæisk kontekst

Silvia Goldbaum Tarabini

Silvia Goldbaum Tarabini er cand. mag. I litteraturvidenskab og ph.d. i moderne historie. Hendes bog Danske jøders liv og død i Theresienstadt udkom på Gyldendal i midten af september, og den er kulminationen på 16 års arbejde med den hidtil mest grundige kortlægning af skæbnen for den danske jøder, der ikke kom til Sverige i oktober 1943.