Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]CJFF 2019 åbner på den officielle auschwitzdag den 27. januar. Festivalen inviterer til film og samtaler om hvordan vi i dag forholder os til historien og den arv, der fulgte med eftertiden. Hvordan skal vi bruge dagens tema og betydning, hvilke typer samtaler, hvilke film og hvilke emner skal vi huske? Hvordan bruger vi historien og med hvilke hensigter?

For nylig markerede det danske samfund, forskellige steder i landet, 75-året for redningen af de danske jøder i oktober 1943. Historieløsheden bliver tydeligere. Om lidt er de væk, vidnerne. Og hvad gør vi så? Derfor vil vi, gennem filmens og kunstens kraft, nuancere, hvordan vi i fremtiden skal gribe overleveringen af Holocaust og historien an. Således er festivalen i år både en pædagogisk national påmindelse om, at vi har en kæmpe opgave foran os.

Festivalen er også den 14. fejring af filmverdens bud på hvad der i 2019 kendetegner jødisk kultur og identitet fra en global verden; bla. broerne mellem den arabiske og den jødiske/israelske verden. Vi har samlet det gennembrud af nye dokumentarer og spillefilm, der markerer fortiden og tegner fremtiden. Nye fortællinger får plads, nye stemmer høres.

Vi håber, at vi kan leve op til forventninger og egne ambitioner. Lakmustesten er om vi kan udvikle os. At sidde i biografen er ét format. At nå publikum er noget helt andet. Det gør vi bl.a. ved at invitere til filmvisning og koncert i den nyrestaurerede synagoge i Krystalgade den 27. januar kl. 20.

Og den 3. februar slutter vi festivalen af med en intim og anderledes koncert med den israelsk-yemenistiske kunstner Gulaza på Verdens Kulturcentret på Nørrebro og fællesspisning. Her afslører vi også årets vinderfilm og deler en pris ud til publikums favorit, billetter til disse to arrangementer bookes via billetto.dk.

Publikums favorit udvælges via afstemning på facebook-gruppen CPH JEWISH FILMFESTIVAL 2019

Følg os via events på facebook, instagram, cinemateket.dk, web cjff.dk og mosaiske.dk

På gensyn den 27. januar 2019

På vegne af festivalen

Anne Boukris, Festivalchef[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7205″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row]